Idamik

Träna hemma med gummiband – överkropp

Jag skrev tidigare i veckan ett inlägg med tre bra gummibandsövningar att träna hemma eller vart ni än befinner er.

Här kan ni läsa det inlägget.

Nu kommer ännu ett minipass med tre övningar att använda som ett styrkestopp i promenaden eller ett träningspass i reklampausen på Idol eller vad som nu passar er. Denna gång med enbart överkroppsövningar. För att jobba med hela kroppen, sätt ihop de två passen och jobba ett längre pass, alternativt kör er egen mix.

Fil 000 Fil 001Bröstpress. Första bilden visar startpositionen och den andra stopp. Jobba lugnt och håll emot även på tillbakavägen. Denna övning ska kännas i bröstmusklerna. Ju längre fram du går, desto tyngre blir det.

Fil 002Fil 003

Axelpress. Här står du med en eller två fötter på gummibandet, beroende på vilket band du har och hur tungt det blir kan du justera detta. Tyngre med två fötter, lättare med en. Jobba lugnt och håll emot på nervägen. Tänk på att hålla starka, raka handleder. Axlarna kommer att få ett härligt jobb.

Fil 004Fil 005

Bicepscurls. Här får armarna jobba rejält. Jag har sen jag blev mamma märkt att biceps är den muskler jag bär Wilmer med. desto tyngre han blir desto starkare måste mina biceps vara. Jobba lite framför kroppen och lås fast armbågen i det läget du startar. Håll emot på nervägen.

Minipass med gummiband:

Jobba 12 st repetitioner per övning, upprepa 4 varv:

  • Bröstpress.
  • Axelpress.
  • Bicepscurls.

Lycka till!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.