Idamik

#starkoktober

Nu i oktober kommer jag köra en HIIT-bootcamp två gånger per vecka med start den 3:e. Det kommer bli riktigt tufft och roligt tror jag. Företaget som kör heter Militärträning Umeå och har tidigare haft pass utomhus men nu kör de inomhus i en gympasal. Kan tänka mig att vi kommer få kriga oss fram med en hel del burpees och jobbiga övningar. Förhoppningsvis svarar min kropp bra på den träningen och jag har bestämt mig för att gå all in under dessa veckor och ge mig själv chansen att utvecklas mot mitt bästa jag. Utöver Militärträningen kommer jag köra två stycken egna pass. Målet är alltså 4 stycken träningspass varje vecka.

Jag skrev i ett tidigare inlägg om min kroppsfrustration och fick mycket fin respons på det. Många undrade över min kost och om jag gjort allt i min makt på den fronten? Svaret är nej. Jag har nog inte gått in helhjärtat för det under detta år som mamma men jag har inte velat det heller. Nu känner jag mig redo att göra ett försök,

Jag kommer utesluta sötsaker under oktober. Detta för att det inte ger mig bra energi alls utan är mest i vägen. Jag är inte så förtjust i efterrätter, kakor och sånt. Godis däremot är min grej men på senaste har det inte varit så gott faktiskt. Jag har mest ätit det någon gång per vecka för att. Ingen vidare bra anledning.

Jag tänker också kämpa på med vardagsmotion. Målet är 10 000 steg varje dag. Eftersom jag har mobilen som stegräknare så kommer det krävas lite extra. Hemma har jag aldrig mobilen i fickan så de enda steg som kommer räknas är utomhus. Inget konstigt alls tycker jag. Det kommer dessutom inte bli några extra steg från träningen för där kommer jag inte heller ha mobilen på mig. Tror detta är den största utmaningen.

Varför vill jag göra denna utmaning till mig själv? Jo för jag vill ge min kropp en chans att utvecklas i rätt riktning. Jag känner mig inte bekväm i att ha sparat så pass många gravidkilon som jag har och jag vill bli starkare och känna mig fastare hela tiden. När det kommer till vardagsmotion behöver jag en spark i baken och komma ut mer.

Det blir kul att satsa hårt på alla plan. Jag kommer inte förbjuda mat men kommer göra mer medvetna val. Självklart kommer jag äta ”vanlig” mat med min familj men det finns en hel del förbättringar för mig att göra. Till exempel kommer det inte bli några kvällsmackor som jag snöat in på lite på sistone. Vi är ganska dåliga på att äta grönsaker här hemma också så även där behövs en kickstart.

Jag startar på måndag den 3:e oktober, samma dag som Militärträningen drar igång. Jag kommer använda hashtaggen #starkoktober och det vore superkul om vi blir några stycken som peppar varandra.

Det kanske är någon som vill hänga med på stegutmaningen eller sockerutmaningen eller både och?

Jag kommer peppa och uppdatera hur det går för mig här i bloggen.

Min utmaning #starkoktober

  • Utesluta sötsaker.
  • 10 000 steg varje dag.
  • 4 träningspass varje vecka. (Promenader räknas ej som träningspass.)

Här kommer några bilder som jag inspireras av och blir peppad att kämpa när jag ser:

IMG_0098

IMG_0113

IMG_0068

IMG_0076

Tjohoooo! Let’s go, mot mitt bästa jag!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Poddkollen

    Kika gärna in på poddkollen.se där jag dagligen kommenterar och tipsar om poddar eller följ poddkollen på insta. Idag skriver jag om den nya löparpodden Ewerlöf & Månström. In och läs vetja 🙂