Idamik

När mellanmålet är målet

IMG_3417

Jag är väldigt beroende av att jag äter mellanmål om dagarna för att hålla mig vid gott humör och inte totaldippa i trötthet på eftermiddagen. Ibland glömmer jag bort mellanmålet på eftermiddagen eller helt enkelt är för lat för att fixa något så här kommer en liten påminnelse till mig själv och till alla ni andra därute som behöver komma ihåg melliset varje dag. Många av dessa mål går att förbereda innan de ska ätas så det finns ingenting att skylla på egentligen.

  • Overnight oats. Görs med fördel någon timma innan den ska ätas. Blanda 2 dl havregryn, 2 msk chiafrön, 2 dl mjölk tillsammans med valfria bär eller frukter. Låt stå i en burk med lock i kylen. Se bilden längst upp i inlägget.
  • Ägg. Kan varieras i oändlighet. Som röra, kokta eller på en smörgås till exempel.
  • Smoothie. En mättande, proteinrik bas är kvarg. Blanda med valfria frukter och frysta bär. Kanel kan ge en god twist på smoothien. Klarar sig i flera timmar i kylskåpet.
  • Fruktsallad med kvarg. Gillar du inte smoothieformatet går det ju lika utmärkt att äta godsakerna för sig.
  • Fil och musli Ett mellanmål behöver inte vara krångligt på något vis. Häll upp en filtallrik med favoritmuslin och ät.
  • Smörgås med pålägg. En helt vanlig macka funkar ju också fint som mellis. Glöm inte pålägg för att få en mer komplett måltid. Skinka, leverpastej med lite paprika eller tomat kan bli riktigt gott.
  • Bananplättar. Blanda 2 ägg med 1 banan och stek smeten i fett. Servera som de är eller till exempel med bär.

Hoppas ni hittar något som passar er. Kom gärna med fler mellanmålstips. Jag och min 1-åring äter oftast samma mellanmål nuförtiden så är kul med lite variation för oss båda.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.