Idamik

Ät för att orka!

Som mamma är det ofta många bollar som ska hållas i luften. Jag hamnar ganska ofta i en dålig lunchsituation då jag har gjort lunch till min son, ger honom lunchen och inser att jag inte själv har någon mat att äta. Då är det inte läge att jag ställer mig och lagar något utan det blir oftast att jag tar något snabbt som finns tillhands. Som idag då det blev en smoothie och två ägg till lunch. Inte så dålig lunch egentligen. Problemet var väl mer att frukosten blev liten och mellanmålet likaså. Sen körde jag ett hårt träningspass och blev illamående efteråt så jag hade svårt att äta en ordentlig middag vilket resulterar i att jag sitter här nu och är dödshungrig klockan 21.

Vart vill jag komma med allt detta? Jo jag vill visa på hur otroligt viktigt det är att äta för att orka. Jag har känt mig trött idag. Inte konstigt när jag legat så långt under kalorimässigt vad jag ska. Jag orkar ju knappt röra mig om jag inte äter ordentligt. Det finns studier som visar på att om man äter mycket mindre än man ska över en tid, rör man sig automatiskt mindre. Det är ett sätt för kroppen att spara på energin och överleva. Att röra sig mindre är ingen bra utväg.

Vardagsmotion är superviktigt och att känna sig som en pigg och glad mamma kan ofta sitta i att man fått i sig bra energi och näring från maten. Så till mig själv och alla andra, Planera nästa dags lunch dagen innan ifall det är lunchen som oftast faller. Har du svårare att få i dig bra mellanmål, lägg planeringsfokuset där och packa ner bra mellisgrejer i väskan eller kontorslådan. Planering är superbra för att hjälpa sig själv på traven och få i sig bra grejer.

Ät för att orka!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.