Idamik

9 veckor utan sötsaker!


I 9 veckor har jag vart utan godis och annat sött. Jag bestämde mig att ta ett uppehåll efter påsk och fram till morsdagshelgen. Detta för att jag mår bättre utan sötsaker och jag ville se om det kunde hjälpa mig att gå ner några kg i vikt samt minska några centimeter kring magen. 

Nå? Hur gick det? 

Det gick över förväntan när det kommer till sötsug. Har klarat mig riktigt bra och mestadels inte ens tänkt på att jag varit utan godis som är min stora last. Allt har gått fint och jag har inte behövt kämpa emot så mycket. Under dessa 9 veckor har jag tagit några beslut att smaka lite fika. Sammanlagt en bulle, lite av Pelles hemgjorda glass, liten tårtbit på kalas samt några rutor mörk choklad. Jag har innan jag åkt till kalaset eller vart det nu varit bestämt att smaka en liten bit och vara nöjd sen. Har funkat toppen! 

Träningsmässigt har det inte gått som jag velat. Vi åkte på magsjuka en av dessa nio veckor. Tog ett bra tag innan jag var tillbaka fullt ut. För ungefär tre veckor sen gjorde jag illa mitt ben och har sen dess inte kunnat träna som jag velat. Nu är jag tillbaka på banan och kan köra fullt ut igen. Äntligen! 

Trots att träningen inte funkat som jag velat samt att jag inte ändrat något i min kost utöver att vara utan sötsaker har jag fått bra resultat under dessa veckor. Jag har tappat 5,4 kg i vikt samt 8 centimeter runt magen. Då har jag mätt mitt över naveln. Jag har även tagit andra mått på kroppen och alla har minskat, mer eller mindre. 

Det känns verkligen som att jag är på g. Jag har fortfarande ganska många kilo kvar innan jag är på en för mig hälsosam vikt men jag ger mig inte. Bara att kämpa vidare. Jag kommer fortsätta att vara utan  smågodis men eftersom det är sommar kommer jag inte skippa sockret helt. Någon glass kommer garanterat slinka ner och kanske en och annan bit rabarberpaj eller liknande. Smågodis däremot klarar jag mig fint utan så det blir fortsatt stopp för det. 

Hoppas ni mår bra och tar hand om er därute. Kom ihåg att något som är bra för mig, kanske inte är bra för dig. Hitta er egen väg i hälsodjungeln.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.