Idamik

3 övningar alla tjejer bör träna! 

Oavsett vem du är, vad du jobbar med, vad dina fritidsintressen är vill jag här slå ett slag för 3 st träningsövningar jag tycker du ska träna regelbundet:

Höftlyft: Aktiverar vår största muskel gluteus maximus (stora rumpmuskeln.) I vår vardag är det en stor fördel om rumpmuskeln gör sitt jobb och därmed underlättar för blandannat ryggen. När vi promenerar, springer, lyfter ska rumpan vara aktiverad och ta jobbet. Tyvärr är den ofta lat, speciellt på oss kvinnor och överlåter jobbet till andra kroppsdelar. Till följd av detta kan tillexempel ländryggen ta stryk. Sätt stopp för rumpans lathet och väck den til liv med höftlyft. Kan göras helt utan vikter, med vikter, på pilatesboll, med boll mellan knän osv. Variationerna är många. Lägg fokus på att göra övningen långsamt och jobba med rumpan. Knip i toppläget. 

Knäböj: Dagligen knäböjer vi för att plocka upp något från golvet, leka med våra barn eller ja, det är åtminstone den tekniken vi bör använda istället för att böja ryggen. Knäböj är en helkroppsövning som går att anpassa på många olika sätt utefter egen erfarenhet och behov. Du stärker upp hela kroppen eftersom många muskler involveras samtidigt. Jobba med exempelvis kroppsvikt, skivstång, hantlar eller kettlebell. Se till att rumpan gör det största jobbet och fokusera på en stark, stolt hållning genom hela övningen. Håll koll på dina knän så de är stabila. 

  
Marklyft: En till helkroppsövning som går att anpassa. Även den en övning som vi har nytta av i vårt vardagliga liv. Alla lyft i livet bör göras med marklyftsteknik. Kan med fördel tränas med skivstång men kettlebell ät ett bra alternativ till nybörjaren. Hållning är A och O även här. Använd ben och rumpa i lyftet. Garanterat mörbultad känsla efter ett bra marklyftspass. 

  

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.