Idamik

Träning och småbarnsförälder = sant?

  
Sen jag blev mamma är det superviktigt för mig att ta mig tid till träning. Jag blir en piggare och gladare mamma om jag regelbundet får röra på kroppen och tänka på något annat en stund. Vissa kanske tycker det är egoistiskt att lämna ett litet barn och ta egentid. Så jobbar vi inte i denna familjen. Vi hjälps åt och unnar varandra den egentiden några gånger varje vecka. Det är helt självklart för mig att mitt barn ska kunna vara med bara sin pappa ibland. Självklart ser vi till att Wilmer fått äta sig mätt eftersom jag ammar innan jag åker iväg.

Vi har turen att ha fått en liten kille som gillar att sova i vagnen. Då har det vart smidigt att min sambo åker och tränar, en stund senare tar jag och Wilmer en promenad med vagnen till gymmet och när Pelle är klar byter vi av varandra. Jag tränar och Pelle går hem med vagnen. Supersmidigt och perfekt för Wilmer att sova en lite längre stund ute i friska luften. Vi bor ca 10-15 minuter från gymmet i gångavstånd så funkar väldigt bra. 

Det gäller att hjälpas åt och se lösningar. Ibland har jag tränat hemma. Ibland under vagnspromenaden. Jag tycker det är värt att trixa lite i vardagen för att få till några pass per vecka. 

Promenader med vagnen är även de väldigt bra träning för mig och jag går oftast en tur varje dag. 

Mitt tips är att se över er vardag i familjen, planera in träning för båda parterna och hjälps åt för att det ska fungera. Allt går så länge man vill! 

Skulle vara kul att höra hur ni vardagspusslar i era familjer? 

  

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Hannah Forsmark

    Jag är ju ensam mån-tors och Hilma sover inte dagtid så jag gör inte mycket i fred, inte ens går på toaletten :’) Haha. Men när Rasmus kommer hem på torsdagkvällar så tar han över mer och låter mig göra det jag vill! Gymmet fungerar alltså bara helger, eller så brukar jag passa på att gå en promenad helt själv med hög musik i lurarna 🙂 Så skönt!

  2. Elin

    Vi pluggade tillsammans i umeå så det va roligt när jag kom in på din blogg av en slump när jag sökte träning för gravida/förlösta. Så väldigt roligt å se att ni blivit tre, stort grattis! ?
    Själv ha jag oxå hunnit bli mamma och känner att man vill hålla sig i form både för sin egen skull men även för barnens skull. Att man ska orka med allt vad det innebär att vara mamma. Nu ha jag så smått börjat gymma igen efter ett ganska långt uppehåll av just den typen av träning. Å tänkte höra med dig om du ha något bra förslag på träningsprogram som man kan börja med om man tar sig iväg kanske 3 gånger i veckan.
    /elin