Idamik

Adjö 2015, välkommen 2016! 

  

Först vill jag börja med att summera 2015. Det går relativt snabbt: BÄSTA ÅRET I VÄRLDSHISTORIEN! Tack vare min lilla prins som kom till världen. Helt underbart är det att vara mamma. Även en enorm eloge till min stora prins som finns där för mig i vått och torrt. Vi blir ett starkare team för varje dag jag och Pelle. Älskar min lilla familj så enormt mycket och är tacksam för att jag har dem.   
Dags att se till träningsåret 2015. Det har vart ett lite annorlunda sådant. Inledde starkt, helt ovetandes om lilla kotten som växte i magen. Jag fortsatte träna hela graviditeten och var på gymmet en dag innan förlossningen drog igång. Styrketräningen funkade fint. Jag drog ner väldigt rejält på intensiteten och nu efter förlossningen har jag vart väldigt försiktig med belastning. Min kropp är otrolig som fixade att träna och hålla sig smärtfri trots att kotten (numera Wilmer) växte för varje dag. 

   
   
Det har vart svårast mentalt att acceptera kroppen nu efter förlossningen. Jag är som sagt jätteglad för alla påfrestningar den fixat men också frustrerad över att den sparat i princip varje graviditetskilo. Jag har kommit igång med någorlunda träning och mycket promenader men den envisas med att väga ca 20-25 kg mer än nödvändigt. Jag vet att amning kan ha den effekten och hoppas såklart kroppen släpper några kilo när jag ammat klart men jag har många pusselbitar att lägga för att hjälpa den på traven.   

Dags att blicka framåt. Jag vet att många är emot att ha ett viktmål. Det är inte helt accepterat att tydligt säga, ”jag vill gå ner i vikt”. Jag håller med i vissa fall där det tillexempel handlar om 3-5 kg. Då kan det vara nyttigare att se till hur kläder sitter tillexempel. I mitt fall handlar det alltså om ca 20 kg. Det är inte bra för min kropp att bära på denna övervikt. Mina knän far illa, mina leder orkar inte med på samma sätt och jag känner i vaderna och fötterna att jag är tung. Det kommer behövas en viktnedgång för att jag ska kunna springa utan att få onda knän. Ett av mina årsmål är alltså att gå ner i vikt. Det är prio ett. Jag är fullt medveten om att kroppen förändras efter att jag fött barn men jag vill kunna må bra i min kropp och kunna röra mig obehindrat. Att vara en pigg och stark mamma är verkligen något jag vill eftersträva. Inte att få tillbaka min kropp som innan. 

  
Så hur tänker jag gå tillväga? Fortsättning följer…

  

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.