Idamik

Sockerstopp januari!

 

Det börjar närma sig nytt år och nya utmaningar. Jag har under hela 2015 ätit en hel del skräp. Under graviditeten åt jag allt jag var sugen på. Inga extrema mängder sötsaker men ändå något litet några gånger per vecka. Det triggar ett sockerberoende. Nu efteråt har det vart svårt att sluta. Det har fortsatt och blivit värre. Jag ammar och det gör att jag är hungrig i princip hela tiden. Det har vart lätt att ta till en liten chokladbit här och var för att stilla sötsuget, få en liten sockerkick och piggna till för några minuter. Det hjälper dock dåligt mot hunger och skapar bara en ond cirkel.

Jag känner dock att det är dags att vara utan socker för ett tag. Inte undvika all mat som innehåller socker men låta bli sötsaker som godis, kakor osv. Jag låter december vara som det är. Pepparkakor, knäck, lussebullar och skumtomtar i en salig blandning. I januari (jag vet att det är klyschigt) så kör jag. 1 januari – 30 januari är första etappen. Inga sötsaker alls! Tanken är att fortsätta efter det men jag behöver ett kortsiktigt mål till att börja med. 

Det kommer bli tufft men det kommer gå bra. Wilmer sover bra på natten och är en mysig, snäll bebis så jag kan inte längre ”skylla” på honom varför jag skulle behöva lite smågodis mitt i veckan bara för att jag är trött. 

Jag känner att sockret gör mig trött. Jag är beroende och dippar lätt när jag ätit socker. Mardrömmar är också något som dyker upp om jag ätit godis på kvällen. Socker har ingen positiv påverkan för mig. Ja förutom att det är galet gott men tillslut är det ändå inte gott. 

Ja nu är det bara att ladda mentalt! Jag har gjort det förr och jag kommer fixa det igen och jag kommer bli en piggare mamma och sambo. Bara positiva följder för mig att utesluta sötsakerna! 

Det är ingen hemlighet att jag fortfarande har ca 20 kg att gå ner efter graviditeten. Jag bryr mig egentligen inte om vågen men min nuvarande vikt är inte hälsosam och jag måste börja någonstans. Ingen stress, ingen quickfixdiet utan istället skapa goda vanor och införa hälsosammare val i livet. 

 Jag kommer lägga upp lite pepp på mitt instagramkonto under #sockerstopp16. Häng gärna med där 🙂 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.