Idamik

Mina målsättningar!

  
Det har gått 2,5 vecka sen Wilmer kom till världen. Det känns som 2 månader sen. Minns knappt hur det var innan han fanns. Dötrist förmodligen 😉 

Jag mår bra i kroppen. Promenaderna går jättebra. Tar det fortfarande lugnt och lyssnar på varje lite signal som kroppen ger ifrån sig. Dagligen försöker jag få in mammamage-träning. Det handlar mycket om att knipa och hitta de inre magmusklerna. Det blir inte varje dag men jag tycker det är viktigt så tar några minuter här och var. En bra bok jag införskaffat är Lofsans mammaträning. Den ger mig mycket pepp. 

  
Jag tycker om att ha målsättningar. Just nu är såklart prio 1 att Wilmer mår bra och att min kropp får återhämta sig efter graviditet och förlossning men jag vill ändå ha något mål att sträva efter. 

Under graviditeten gick jag upp mycket i vikt. Några kilo har lossnat men jag har ca 20 kg kvar till ursprungsvikten. Jag tänker att det tog 9 månader att gå upp, då tar det 9 månader att gå ner. Jag vill alltså inte stressa. Till juni ska jag alltså ha gått ner 20 kg. Inte för att vikt är viktigt utan för att min kropp mår bra på den vikten. Jag vill kunna springa utan att mina knän ska göra ont, då krävs en ”normalvikt” för mig. 

Jag kommer absolut inte banta på något vis. Eftersom jag ammar äter jag på för fulla muggar. Det jag tycker är skönt är att undvika godis under vardagarna. Någon kanelbulle kan det bli men det gör inget. Amning kräver mycket mat så det håller jag absolut inte igen på. 

Jag mår bra av att komma ut på promenader så jag har satt upp ett promenadmål för mig själv. 20 km ska jag avverka på 7 dagar. Idag startade jag med 3,19 km 🙂

Som sagt. Ingen hets. Måendet går först. Har jag en sömnlös natt är det såklart högsta prio på att vila men oavsett hur trött jag än är är det skönt att komma ut i friska luften varje dag. 

Styrkemål kommer längre fram då jag kan starta med den igen.

Har ni några roliga målsättningar framför er?  

 Peppbild från arkivet.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Hannah Forsmark

    Heja Ida! Vi tänker lite lika där, har det tagit 9 månader att ”bygga upp” kroppen så måste det få ta 9 månader att komma tillbaka med – om inte ännu längre!

    /Hannah
    hannah.motioneramera.com