Idamik

Övningar med gummiband!

  
Här kommer några övningstips där det enda du behöver som redskap är ett gummiband. Superenkelt att ta med i väskan på semestern eller köra med hemma i vardagsrummet. 

Ovan är en bra övning för rumpan. Den kallas krabbgång. Du vandrar i sidled med gummibandet hela tiden spänt så som på bilden. 

   
   Två olika roddar ser du på bilderna ovan. Den första tar kring skulderbladen. Jobba med armbågarna nära kroppen och knip ihop skulderbladen någon sekund i stoppläget. De två senare bilderna visar en högrodd där både baksida axel och ryggen jobbar. Håll armbågarna rakt ut och stanna till någon sekund och knip med skulderbladen även här.

  Bicepscurls tränar framsida arm. Här böjer jag benen lite för att få mer stöd och undvika svank i största möjliga mån. Armbågarna håller jag framför kroppen och jobbar kontrollerat upp och ner. 

   
 Knäböj med axelpress. Lägg vikten på hälarna och gå så djupt ner som möjligt. Ta med armarna hela vägen upp och börja sedan om med knäböjen.
   
 Här tränar jag rygg och triceps. Jobba med raka armar och spänn Latsen (stora ryggmuskeln) och triceps i stoppläget. Håll emot påvägen tillbaka. 
   
 Tricepspress bakom huvudet. Lås armbågen och jobba upp och ner med underarmen. 

   
    
 De två sista övningarna är bröstövningar. Den övre bilden är en bröstpress där du jobbar i samma bana som tex bänkpress. De nedre bilderna visar en övning som kallas flies. Jobba med så raka armar som möjligt. 

Det var dagens övningstips. När du jobbar med gummiband är det bra att hålla emot gummibandet hela övningen igenom för bästa, möjliga motstånd. Du kan lätt justera motståndet genom att ställa dig i olika lägen med kroppen. Testa dig fram och våga utmana dig själv! 

Lycka till! 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.