Idamik

Mina 5 bästa gravidövningar!

  

Hejhopp! 

Här ska ni få mina fem bästa träningsövningar som funkat fint hela graviditeten och som fortfarande i vecka 29 går bra att köra. Förhoppningsvis hela vägen fram till BF i september. 

1. Höftlyft:

  
Här aktiverar jag rumpan genom hela lyftet och jobbar lugnt och kontrollerat upp och ner. I toppläge kniper jag åt sätesmusklerna. Bra för höftpartiet som ofta blir ostabilt under graviditeten. 

2. Knäböj:

  
Jag står stadigt med båda fötterna i marken. Lägger vikten på hälarna och jobbar kontrollerat ner och upp. Djupet varierar lite från vecka till vecka. Nu på senare tid har magen kommit ivägen lite samt att mina vader är stela så kommer inte alltid så djupt i böjen som jag önskar. Jag jobbar med rumpan och hela benen och siktar på en rak, stark hållning i rygg och hela bålen. Med eller utan vikter. 

3. Marklyft: 

  
Marklyft är en superbra helkroppsövning som passar bra under graviditeten. Båda fötterna står stadigt i backen. Lyftet går att utföra med Kettlebell, skivstång eller som här i ett utegym där det finns en marklyftsstation. Jag utför lyftet med benens kraft och håller alltid en rak hållning i ryggen. 

4. Armhävningar 

  
Jag har fått gå från vanliga armhävningar till mer och mer lutning på armhävningarna. Detta för att magen ej ska vara i ett ”plankläge” eftersom magmusklerna inte håller ihop längre. Bra träning för hela överkroppen oavsett lutning. 

5. Rodd med TRX-band:

  
Jag har mestadels jobbat med två olika roddar. En där armbågarna går rakt bak. Då aktiveras musklerna kring skulderbladet. En annan rodd med armbågarna högt upp, den tar mer på baksida axel. Allt eftersom veckorna gått har jag justerat lutningen av kroppen för att även här undvika hård belastning på magen.

Det var mina 5 favoritövningar just nu. Tycker ni jag missat någon av era favoriter får ni gärna kommentera och tipsa. 

Kör hårt!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.