Idamik

Gravidkroppen

  

Något som jag verkligen får uppleva varje dag är kommentarer om min kropp och såklart framförallt min mage. Jag förstår det. Därinne växer ett liv och min kropp förändras för varje dag, vilket är helt normalt i en graviditet och alla ser olika ut. 

Det jag är rentutsagt är jävligt trött på är att höra hur tjock jag är. Och att det förmodligen är en jättebebis i magen för jag har ju såååå stor mage. 

Igår fick jag en kommentar om hur tung jag såg ut. Tung! Ja det må jag kanske vara men jag känner mig inte tung. Jag blev förbannad men bet ihop såklart. ”Haha ja” är standardsvar nuförtiden. 

Det är jättekul att så många vill kommentera och prata om min kropp men jag är också människa. Det är inte jättekul att höra varje dag vilken tjockis jag är eller frågor om hur många kilo jag lagt på mig? Vad spelar det för roll vad jag väger? Det spelar aldrig roll så länge jag och bebisen mår bra.

Dessa kommentarer kommer från vuxna människor. Jag tror säkert att det inte är illa menat men ett litet tips kan vara att säga att magen är fin eller fråga hur jag mår istället eller typ prata om vädret om det inte finns något att prata om. 

Barnen på mitt jobb är betydligt mycket trevligare och undrar vad bebisen gör, hur stor den är nu, hur den får i sig mat osv. Rena faktafrågor 🙂 

Så, nu har jag ventilerat detta. Kan vara bra att tänka på i allmänhet. Vi är alla olika och det är inte alltid jättelätt att skaka av sig kommentarer om den egna kroppen. En graviditet är ganska skör i vissa lägen och det är redan fullt upp med andra grubblerier, då kan ju magen få växa och gro ifred iallafall. 

  

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.