Idamik

Gravid v.1-20

  

Hej! 

Jag tänkte att jag ska berätta lite om min graviditet hittills. Är du själv inte gravid tycker du säkert det är supertrist läsning så då kan du bryta redan här. Jag själv läser allt jag kommer över just nu och saknar en blogg att läsa som berättar lite om just pågående graviditet. 

Vecka 1-7 var jag ovetandes om min graviditet. Jag anade det men tänkte inte på att det kunde vara möjligt. Då levde jag alltså precis som vanligt. Tränade på som jag brukar och märkte inga speciella tecken egentligen. 

Vecka 7-11 mådde jag ganska illa. Var supertrött och mest troligt illamående just av tröttheten oftast. Jag kunde jobba men tränade ganska lite. Körde max 1-2 pass per vecka och ibland inte ens det. Den psykiska biten att ställa in sig på en graviditet och ett framtida liv med en till familjemedlem var nog tuffast. Vi var jätteglada såklart men tusen tankar snurrade runt i huvudet och jag hade inte så många att ventilera frågor med kändes det som. 
Vecka 12 blev vändpunkten för allt illamående. Några dagar spenderades i Åre och jag åkte slalom och kunde njuta av ledigheten och kände att kroppen funkade ju finfint även med en liten plutt i magen. 

Vecka 13 var vi på vårt första ultraljud och fick se att allt var bra med den lille i magen. En otrolig lättnad och allt blev lite mer verkligt. 

Vecka 14 och fram till nu då jag är i vecka 20 har gått supersnabbt. Jag har sen jag började jobba på förskolan i vecka 13 fått må bra. Jag har kunnat träna på och köra minst 3 pass varje vecka. Oftast fler. Min kropp har hittills klarat av alla nya påfrestningar. 

   
 

Vi var på rutin ultraljud för ca två veckor sen och fick veta att det är en liten prins som bor i magen. Han mådde finfint och hade växt som han skulle. Känns fantastiskt och nu har jag börjat gå loss i butikerna efter babykläder. Han har redan nu en fin uppsättning i garderoben. 

Allt rullar på just nu och det känns som att tiden går snabbt. Jag jobbar både på förskola och som PT just nu. Har trappat ner på PT-jobben rejält men kör några klienter per vecka. Jag kör på så länge jag orkar. 

Det var en liten sammanfattning om den häftiga resan hittills. Jag hoppas och tror att alltid ska gå fint hela vägen fram.

  
Vi hörs snart igen! 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.