Idamik

Det där med knäböj…

IMG_6538.JPG
Knäböj är verkligen en fantastiskt bra övning. Hela kroppen behöver samarbeta. Övningen kräver fullt fokus både i kropp och knopp. Ofta ställer rörligheten i vader och fotleder till det. Där finns det en hel del knep för att bli bättre. Ett kan vara att varje dag sitta på huk med hälarna i golvet när du borstar tänderna. Gör du det varje dag kan du redan efter två veckor ha en betydligt bättre rörlighet.

IMG_4136.JPG
Här sitter min vän Rebecka i den positionen jag menar ovan. Ju mer ni övar desto rakare rygg kan ni ha.

En annan bov i knäböjsdramat kan också vara bålstyrka och bålkontroll. För att kunna hålla ryggen upprätt krävs att du kopplar på magmusklerna genom hela övningen. För att hitta de inte magmusklerna kan en balansboll vara till hjälp. Sitt på den, släpp fötterna från golvet. Gör crunches med allt fokus på att de inte magmusklerna ska ta dig upp.

Några sista knäböjstips är att våga lägga all din vikt på hälarna, ha tålamod och kör med lätta vikter till tekniken sitter. Ibland tar det tid men när du väl kämpat och kommit till den stunden då du utan problem kan göra ett ”ass to the grass” böj, då är det värt allt du kämpat!

Lycka till därute bland skivstängerna!

IMG_3599.JPG

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.