Idamik

Nystart hälsoår 2015!

Nystart efter nyårsafton? Jag uppmuntrar det verkligen men i vilken skala tycker jag beror på hur det såg ut tidigare och vad målsättningen är. Att gå från att aldrig ha tränat och ätit vad man vill till att träna flera gånger per vecka och utesluta allt onyttigt och istället äta torsk och ris 24/7 är inte alltid det bästa.

Är du ny i träningsvärlden? Ta en sak i taget. Få in träningen som rutin, trappa ned på godsakerna under veckan men byt inte ut alla rutiner på en och samma gång.
Min teori är att det blir ett kortvarigt besök i det hälsosamma livet om allt ändras på en och samma gång.

Att börja träna från att inte alls ha tränat är ett stort steg i sig. Att dessutom ändra sin kost är för många ett ännu större steg.

Jag säger inte att det är omöjligt, ni får hemskt gärna överbevisa mig men jag tror en snällare övergång är att rekommendera i längden.

Se över din vardag, hur många gånger per vecka kan du träna? OBS! Sätt upp ett rimligt mål som du faktiskt kommer klara av. Gör träningen till vilket möte som helst, skriv in i kalendern, viktiga möten missar man inte. Bokar du träningsmötet med en vän eller bekant på gymmet är det ännu svårare att slinka undan med någon dålig ursäkt.

När det kommer till kosten är det såklart mycket individuellt hur det fungerar bäst (precis som med träningen). För en del är enda utvägen att förbjuda alla godsaker på en gång, för andra passar det bäst att ta det successivt. Hitta din väg och var inte för hård mot dig själv. Se till din målsättning, vad vill du uppnå? Hur påverkar kosten ditt mående? Vad mår DU bra av att äta?

Oavsett vad du vill uppnå så ger bra, hälsosam mat dig mer energi i vardagen och kommer garanterat göra dig piggare och ge dig mer ork att ta dig till träningslokalen eller ut i promenadspåret.

Jag hoppas det är många som väljer nystarten och jag hoppas det är många som ser långsiktigt på sitt nya hälsosamma liv.

Har du frågor eller funderingar är de alla varmt välkomna!
Vill du bolla tränings- eller kostfrågor med mig finns jag på [email protected] eller kommentera här i bloggen. Jag är gärna med och kickar igång ditt hälsoår 2015!

utfall
träning uteIMG_1594.JPG

Mitt eget hälsoår kommer innebära både träning på gymmet och utomhus samt en hel del gröna drinkar.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.