Idamik

Målsättningar träning 2015

IMG_6128.JPG

Träning är för många ett stort projekt där det gäller att gå all in. Lyckas man inte det struntar man hellre i det. Det är där målsättningar kommer in och att hitta sitt eget sätt att träna.

Som många av er vet är träning hälsosamt. Det finns många fördelar med en aktiv livsstil. Jag kommer inte prata om dessa fördelar just nu, jag kommer peppa upp dig lite och försöka få dig att förstå att all träning är bra träning.

Nu inför 2015 tycker jag att du ska sätta dig ner, se över kommande års schema. Hur mycket kommer du jobba? När har du barnen? Vad vill du uppnå med din träning?

När du fått koll på ungefär hur vardagen kommer se ut kan du se till vad du vill åstadkomma med din träning. Ett specifikt mål du vill uppnå? Utifrån detta kan du planera in i kalendern hur många dagar per vecka du tänker träna. Sätt ett rimligt antal dagar för att kunna hålla det. Har du höga mål kan det krävas mer, vill du komma igång och träna från att ha varit stillasittande kan 2-3 gånger per vecka vara perfekt.

Jag skulle vilja påstå att alla har minst 2 tillfällen per vecka då träning kan vara en given punkt i kalendern. De allra flesta har 3 tillfällen. Ett träningspass behöver inte ta mer än 30-45 minuter om du gör det effektivt. Att träna själv i gymmet är tidssparande samt att det finns gruppträningspass som är under timmen.
Har du inte mer än 30 minuter, använd dem väl och se de som väl investerade i dig själv, det är värt det.

Nu till det viktiga. Blir det någon dag eller vecka inte riktigt som du planerat. Något kommer ivägen eller du känner dig krasslig. Träningen blir helt enkelt inte av. Tiden rinner iväg och helt plötsligt har 1,5 vecka utan träning passerat. Där och då är det bara att köra igång igen. Ta dig i kragen och komma tillbaka. Skjut inte på det till måndag eller nästa månad utan kör igång direkt.
Det behöver inte vara svart eller vitt. Vi gör alla så gott vi kan och ibland kommer livet emellan men försök få in som rutin att få till ett par pass varje vecka. Annars tar du nya tag nästa dag när allt lugnat ner sig.
Kliv upp 30 minuter tidigare, ge dig ut på en 20 minuter joggingtur, gå till gymmet på lunchen, boka om tjejmiddagen till en gymdejt med efterföljande middag på haket bredvid.

Se möjligheter! Berätta om dina mål för omgivningen, få dem med på ditt tåg och tänk positivt.
Om du tror på dig själv och dina målsättningar finns inget som stoppar dig.

Lycka till!

IMG_3574.JPG

IMG_3624.JPG

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.