Idamik

Det där med kosttillskott…

IMG_7551.JPG

Det finns många delade meningar när det kommer till kosttillskott. Vissa är emot det helt, andra tar allt de kommer över också finns det såna som mig som är där mittemellan någonstans.

För mig är mat grunden till all näring jag får i mig. Jag äter regelbundna måltider varje dag. Frukost, lunch, mellanmål och middag. Ibland något litet på kvällen beroende på hur dagen har sett ut.
Oftast äter jag mitt mellis på jobbet, där kan jag lägga in min keso/yoghurt i kylen på morgonen så den klarar sig.

Idag äter jag mellanmål efter träningen innan jag ska till gymmet och jobba, då är det inte så trevligt att ha en yoghurt liggandes i väskan i några timmar från det att jag går hemifrån tills det är dags för mellis. Det är då proteinpulver kommer in i bilden. En dag som denna är det perfekt för mig att ha en portion proteinpulver som jag dricker efter träningen. Tillsammans med ett ägg och en frukt står jag mig på det mellanmålet till det är dags för middag sent ikväll. Proteinpulver är smidigt att ha med sig som mellanmål och det är ett kosttillskott jag tycker är toppen.
Ifall jag har lång tid efter träning på kvällen till jag ska äta är det också perfekt att ta.

Jag ersätter inget mål utan jag har det som ett tillskott för att stilla hungern innan maten.

Ett annat tillskott jag tar dagligen är D-vitamin. Såhärårs är det extra viktigt. Det finns en hel del forskning kring d-vitamin och forskarna har kommit fram till flera fördelar med att ta d-vitamin som tillskott. Det kan ge starkare skelett, bättre immunförsvar och motverka depressioner bland annat.
Jag själv har främst märkt av att jag inte längre blir förkyld lika lätt. Tidigare har jag vart förkyld nästan hela vinterhalvåret (förskolebaciller), nu är det mer sällan.

Jag tycker alltså inte man ska döma ut allt som heter kosttillskott utan se fördelar med vissa grejer men samtidigt ha koll på vad man stoppar i sig.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.