Äntligen återkommer jag med recept från påskmiddagen, börjar med desserten.
Crème brûlée på turkisk peppar
Ingredienser till 6 personer
- 12 st äggulor
2 dl socker
7.5 dl grädde
2.5 dl mjölk
2 st vaniljstänger - krossad turkisk peppar
Gör så här:
- Vispa ihop ägg och socker. Koka upp grädde, mjölk ,vaniljstänger och turkisk peppar. Slå blandningen över äggen. Blanda och sila.
- Häll smeten i formar ståendes i ett vattenbad, och baka i 110° tills massan har stannat till i formarna, ca 25 min.
- Strö över råsocker och bränn av med en gasolbrännare (finns billiga att köpa hos ex. Claes Ohlson)
Brûléen serveras med bubble float, dvs citrussorbet toppad med mousserande som var Cono Sur Brut, från Chile, torrt med smak av äpple,kivi,persika och citrus. Sorben funkar även som fläder eller hallonsorbet.
Vad spännande, har sett recept lakrits men det här va något nytt! Måste testas!!