Heje!
Nu är man allt lite mättat på julmaten, det går som alltid ganska snabbt att nå dit. Då tycker jag man skall lyssna på vad kroppen säger och pausa lite med kakor och mustiga smaker, stick emellan med lite annat för att sedan hinna med mer av det mustiga.
Måste man äta julmat ända fram till påska? Nä men ge det en snällare chans än just på ett smakrörigt julbord. Så här kommer ännu en rätt med juliga smaker som varit med i Metro. En fläskfilé med russin, aprikoser och grejer.
–Men varför kan hon inte tipsa om det där andra som vi skall sticka emellan med tänker ni?
– Näe, för jag hade inte förberett det och sitter i en bil med så himla dålig uppkoppling så nu blev det så här.
Det andra kommer sen. God fortsättning ännu en gång!
Mjukstekt fläskfilé med juliga smaker, 4 personer cirka 45 minuter (plus 2 timmar i ugn)
- 600 g fläskfilé
- 60 g russin
- 60 g torkade aprikoser
- 1 kruka rosmarin
- smör
- 1 kg vitkål
- 1 lök
- 3 dl grädde
- 1 paket bacon
- 1 msk majsstärkelse
- stekgarn
Så här gör du
- Skär ett snitt längs fläskfilén salta, peppra och fyll med finhackad rosmarin, hackade aprikoser och russin. Bind ihop filén och bryn i smör i en stekpanna runtom. Sätt in pannan i 100 grader i ugnen i två timmar.
- Skär bacon i bitar och stek i en panna. Låt rinna av på hushållspapper.
- Skär vitkålen i strimlor, skala och skär löken i skivor. Lägg kål och lök i en gryta med en 0,5 vatten och 2-3 dl grädde. Koka långsamt tills kålen mjuknar, smaka av med salt och peppar. Vänd ner bacon och topp med lite örter. Red eventuellt vitkålen med majsstärkelse utrört i vatten.
Oh, så gott det låter! 🙂
– ”Spara den till nästa vecka!!”, hojtar min man från köket. Det gör jag.
OCH önskar en god fortsättning på helgerna. 🙂
//Lotta
Gött, och gott nytt år till dig och mannen i köket!