God morgon på er! Här kommer två goda och lättlagade rätter som vi tipsade om i gårdagens Metro. En vegetarisk lasagne och en kycklinglasagne. Trevlig helg!
Kycklinglasagne, 4 pers.
- 4 svenska kycklingfiléer
- 4 soltorkade tomater i marinad
- 150 g bladspenat
- 2 msk kycklingfond
- 500 g krossade tomater
- 2.5 dl kelda ostsås
- 1 dl vatten
- salt och peppar
- ca 8 lasagneplattor
- 2 dl riven ost
- Sätt ugnen på 225 graders värme.
- Strimla kycklingfiléerna, tina bladspenaten och hacka de soltorkade tomaterna.
- Stek kycklingen i en stor stekgryta tills de får färg, salta & peppra, lägg i spenaten & de soltorkade tomaterna.
- Häll i kycklingfond, krossade tomater, vatten och ostsås. Låt allt puttra samman.
- Varva kycklingröran med lasagneplattor i en smord ugnsform. Strö över riven ost överst.
- Grädda i cirka 30 minuter (tills plattorna känns mjuka) Tillagningen går snabbare om du använder färska lasagneplattor.
Citron & squashlasagne
- 200g färska lasagneplattor
- 1dl riven ost (gärna parmesan) att strö över
Tomatsås
- 1 gul lök
- 2 klyftor vitlök
- 1 skvätt olivolja
- 500g krossade tomater
- lite honung (om man vill)
Squash & citronsås
- 1 squash
- 1 citron, zest
- 4 dl crème fraiche
- 1 dl riven ost
- 1 grönsaksbuljongtärning
- salt & peppar
- Sätt ugnen på 225ºC.
- Tomatsås: Skiva lök och vitlök. Fräs löken i oljan, tillsätt tomaterna och honung. Låt det koka ihop 5-10 minuter.
- Squash & citronsås: Skär zucchinin i grova bitar. Fräs på den och tillsätt citronzest, crème fraiche och grönsaksbuljong. Låt det puttra i några minuter . Rör ner osten i såsen och smaka av med salt och peppar.
- Dela lasagneplattorna i 3-4 lika stora bitar (för 4 port). Lägg lite av tomatsåsen i botten på en form. Varva plattorna med de bägge såserna. Spara lite av den vita såsen och bred ut överst. Strö på lite riven parmesanost.
- Sätt in mitt i ugnen ca 20 minuter.
- Serverades med sallad.
Kycklinglasagnen ska jag prova, låter jättegott!
Får jag bjuda igen med lite chokladtips? 🙂
http://chocochock.se
”50 nyanser av choklad”