Här hittar ni ett uppdaterat inlägg på Citronkladdkaka på nya bloggen.
God morgon på er!
Och här kommer den där citronkladdkakan. Delikat!
Syrlig citronkladdkaka
- 1 citron
- 150 g smör
- 2 ägg
- 2,5 dl strösocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 1.5 dl vetemjöl
- Sätt ugnen på 150 grader. Smöra och bröa en form, ca 20 cm.
- Smält smör och låt svalna.
- Tvätta och torka citronen, riv skalet och pressa ur saften. Vispa ägg och socker vitt och fluffigt. Tillsätt vaniljsocker, citronsaft och skal, vispa på lägsta hastighet.
- Tillsätt smör och mjöl, vispa ihop och häll smeten i formen. Grädda mitt i ugnen i ca 30-40 minuter.
Servera med önskat tillbehör som glass, yoghurt, grädde eller som här, lakritssås.
Vilken sorts lakritssås använder du? Hittar bara saltlakritssås på mitt Ica
Hej Anna!
Smaksak, men jag gillar Icas saltlakritssås:) Vill man så kan man smälta lakritsgodis (på svag värme), exempelvis lakritskäck.
Trevlig helg!
Bakade denna och den var otrolig god – och enkel! Nästan alla citronrecept innehåller för lite citron men den här var syrlig och god!
Eller hur Johanna:) Pröva med lakritssås till, sketgott!
Det här ser så himla gott ut! Blir den lite kompakt och saftig eller mer luftig som en sockerkaka?
Hej Viktoria!
Den blir ganska kompakt, och himla god:)