God morgon!
Här kommer dagens middagstips, för de små, de stora, de lata och de som är sugna på billigt och gott! Spagetti med smak av morot och jordnöt.
Morot & jordnötsspagetti, 4 pers.
- 4 p0rt. pasta, som här var spagetti
-
3 morötter
-
1 gul lök
- 1 msk jordnötssmör
- 1 -2 dl creme fraiche
- 1- 2 dl vatten
- lite buljongpulver
- smör
- salt & peppar
- ev. mer smaksättning som citronzest, apelsinzest, chili, äpple eller ingefära. På bilden längst ner är det rödlök och purjolök.
- Hacka ner lök och morötter. Fräs på dem i smör.
- Tillsätt vatten, creme fraiche och lite buljongpulver. Låt puttra under lock i 5-10 minuter.
- Mixa det till en slät kräm. Smaka av med jordnötssmör, salt och peppar.
- Koka pastan, den skall helst vara ganska al dente. Slå av vattnet och blanda ihop med morotskrämen.
Tips no:1
Fyll ut med mer som exempelvis
- kyckling
- bacon
- renskav
- röda linser (som kan koka med morötterna och mixas, krävs lite längre koktid dock.
Tips no:2
Det är smidigt att bara stoppa ner mixxerstaven i grytan, men ibland är det väl värt momentet att mixa i en ordentlig bunke med höga kanter. Det är då man verkligen kan mixa det fint, samt få till den fluffigare konsistensen.
Tips no:3
Ta alltid bort blasten från morötterna så står de sig mycket bättre.
OCH ALLT DETTA HAR JAG HEMMA! Plus noll matidéer – perfekt Kurrelimojs! Jag gört! Plus att jag gått och funderat på att göra vegetarisk lasagne. Du läser mina tankar! Och kan mitt kylskåp! Tydligen.
Puss lilla skrutt.
Spännande kombo, kanske ska ta och testa 🙂
Gört Emma:)