Elsies päron

Inlagd sommarsquash

 1

God dag!

Här kommer dagens snabbinläggning, Vitlök & squash i örtolja. Sådana här inläggningar kan man krångla till lite om man vill det, eller fuska som bare den. Här kommer en fuskig omgång, och här kan ni kolla in en annan omgång.

  • 1 stor squash – nu finns fina svenskodlade, köp på er några för de står sig bra i kylen
  • 1 burk vitlöksklyftor i olja (här var det Garant)
  • lite mer olja
  1. Skölj och skiva upp squashen.
  2. Blanda ner vitlök, squash och olja i en ren burk. Förslut och ställ i kylen över  natten.

Naturligtvis kan man lägga in egen vitlök, i en neutral eller egen smaksatt olja. Vill man att den skall stå sig längre i kylen så bör oljan täcka grönsakerna. Vet man att man skall äta upp det på några dagar så hinner de inte bli dåliga, däremot kan man vända lite på den så att alla bitar oljas ner.

2

3

Och vad skall man göra med den burken då?

Jag äter det på mackan, i sallad, till grillat eller lite vad som helst. Här i en couscous/quinoa sallad. Hacka ner squashen och vitlöksbitarna som har dragit till sig lite olja och blanda ut med romansallad, avokado, rödlök eller vad man vill. Görgott!

5

Mixen av bulgur och quinoa kan man blanda själv eller köpa färdigt. Mycket bra mix som äts ofta i vår familj. Barnen gillar det, och det är lite snällare mot deras mage då quinoa kan sätta fart på barnmagar.

4

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.