Här kommer lite mer bilder från fjorden och dagens middagstips i form av en variant på makrillåda. Våra barn tycker verkligen inte om fisk, det är BLÄÄÄÄ säger de och räcker ut tungan. Inga barnar gillar fisk Mamma! Konstigt för ni älskar ju makrill, gillar fiskgratäng, stekt fisk, har både varit med och fiskat, rensat, lagat och ätit fisk senaste veckan?
Makrillåda
-
ca 1 kg rensade makrillfiléer
- ströbröd, ägg och smör till paneringen
- 2 schalottenlökar
- en knippe gräslök och dill
- en ask spenat
- 2 dl grädde (vilken sort ni önskar, vi köper alltid vispgrädde och späder den istället för mekka med massa lättvarianter)
- Panera makrillen och stek den i smör.
- Lägg den i en form.
- Fräs på schalottenlök, spenat, dill, gräslök och späd med grädde. Salta och peppra.
- Slå över det i formen och värm på i 200 grader i några minuter.
- Servera med kokt potatis och citronklyftor.
Älskar makrill!
Har en fråga, vad tycker du om den senaste debatten om tillsatser i mat http://www.svd.se/nyheter/inrikes/krogarna-maste-ge-besked_8436396.svd -du och din man msåte ju vara mer insatta än de flesta? âr ju så himla noga när jag äter hemma att det inte ska vara tillsatser mm, och så trist om krogar inte gör all mat från grunden.