Godmorgon på er!
Här kommer dagens snabba lunchtips i form av en grön vitamin och järnrik spenatsoppa.
Spenatsoppa med feta & kesokräm ca 4port
- 600 g bladspenat, fryst
- 1 gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- 1 l hönsbuljong (mer eller mindre för önskad konsistens)
- 1 msk olivolja
- 1 tsk citronsaft
- lite finriven ingefära
- muskot
- salt & citronpeppar
- Hacka löken och fräs den i oljan. Späd med buljong
- Addera spenat, citronsaft och ingefära.
- Mixa soppan. (Vill man tillsätta någon mjölkprodukt så gör det här och ge soppan ett uppkok).
- Smaka av med kryddor.
Feta&Kesokräm
- 200g mosad fetaost
- 2 dl keso
- citronpeppar
Blanda samman allt.
Till soppan serverades knäckemackor med hummus och marinerad squash.
Senaste kommentarer