Våra barn, och framförallt Bibbi, är väldigt förtjusta i gröt i olika former. Om det är själva smaken eller möjligheten till att kladda är dock oklart. Det här är nämligen ett av de bästa mellanmålen att kasta på väggen eller vända över sitt eget huvud. Havregrynsgröt och risgrynsgröt äts flitigt, och när det behövs variation så även fuskvarianter på de överprisade Risi- och Mannafrutti och även den lustiga Klappgröten.
Risifrutti och Mannafrutti
- Koka risgryn eller mannagryn i vatten eller mjölk enligt förpackningens anvisning. Låt svalna.
- Rör ut med antingen naturell yoghurt blandad med lite honung, smaksatt yoghurt eller lättvispad grädde.
- Servera med mosad frukt eller bär.
Rosa klappgröt till ca 4-5 port.
- 5 dlvatten
- 1 dl mannagryn
- 2 dl söt saft eller sylt (här användes hallonsylt)
- 1 dl färska bär till servering
- socker om man vill
- Koka upp vatten ihop med saft eller sylt.
- Vispa ner mannagrynen. och låt koka under vispning i 4 minuter.
- Smaka av med lite socker om det behövdes. Använder man söt sylt/saft så behövs det inte.
- Häll upp gröten och vispa alldeles fluffig med elvisp, det går inte för hand.
- Servera med mjölk och färska bär.
Senaste kommentarer