Här kommer kvällens snabba middagtips som var Elsies önskemål, Majskyckling med majs & mango chutney. Sen ville hon visserligen att vi även skulle ha jääätte mycket kaviar i men mamma var tråkig och vuxen, så nehe! Kanske inte den vackraste rätt men gott var det.
- 1kg kycklinginnerfilé, tinad
- 1 purjolök, sköljd och hackad
- 2 gula lökar, finhackade
- 2 vitlöksklyftor, finrivna
- 3 morötter, skivade
- 1 burk majs, avrunnen
- 1 dl mango chutney
- några matskedar paprika & chili creme fraiche
- sweet chili
- 1 tärning kycklingbuljong
- lite maizena utrörd i vatten
Här gjordes en vegetarisk variant och en med kyckling. Kombinationen av majs, mango och kyckling brukar gå hem hos våra barn och vill man då inte ha någon hetta så strunta i chili inslagen eller servera dem separat. Vill man ha det krämigare så tillsätt exempelvis creme fraiche.
All lök frästes glansig, sedan tillsattes majs, morötter, mango chutney, bulljongtärning, paprika & chili creme fraiche, sweet chili, salt och peppar. Ställ åt sidan.
Kyckling tinades, skars i bitar och stektes. Blanda sedan ihop med grönsakerna.
Serverades med ris till några och med bara sallad till några.
Tycker det ser riktigt gott ut, måste testas på barnpatrullen här hemma!