Gårdagens middag, Lammracks & potatisplätt med getbrie och rödbetor. Så gott, och inte speciellt krångligt alls.
Potatisplättar (5 st)
- 2 stora potatis
- 1 gullök
- 1 ägg
- salt & peppar
Riv alltsammans, forma till plättar och stek i smör
Morötterna kokades lätt, och slungades i lite smör.
Rödbetorna kokas med skalet på. Skalas, kvartas och slungas med smör och flingsalt.
Lamm och Rödvinssås
Lammet stektes i smör med timjan,rosmarin och vitlök så att det fick stekyta för att sedan åka in i ugnen 150 grader, i ca 20 minuter. Fick sedan vila 5-10minuter.Spadet från köttet kokades ihop med rödvin, lökbitar, timjan, rosmarin och lite socker. Red av med lite maizena och sila såsen.
En bit getbrie som smälte fint på potatisplätten.
Milda makaroner vilkken underbar blogg ni har! Jag har hittat massor med recept jag ska testa, har suttit o markerat, kopierat o klistrat in i WordPad i en evighet nu, resten av familjen sussar sen längen… Ni verkar ha det så mysigt vid era matstunder: dukar fint o tänder ljus, det ska jag oxå försöka komma ihåg att göra, i alla fall ibland 😀
Nu kommer jag kolla in här ofta i jakten på recept o inspiration, så vi lär ses, tack för att ni bloggar!
Hej Mikaela!
Tack! Åh vad jag verkligen behövde lite pepp, tack!
Släck alla lampor och tänd ljus så syns inte disken och skräpet:)
Ha det fint, och välkommen tillbaka!