Idamik

Träna med förkylning?

OBS! Detta inlägg är baserat på mina kunskaper och erfarenheter. Jag är ej medicinsk utbildad och det kan alltid finnas undantag åt olika håll. Detta är inga sanningar utan vad som funkar för mig.

Jag har blivit rejält förkyld och avstår därför från träning. Blir yr bara av att gå uppför trapporna till vår lägenhet så träning är inget alternativ.

Men är det alltid helt uteslutet att träna med förkylning? Det beror på tycker jag.

Feber eller ont i halsen är två exempel på sjukdomstillstånd då träningen inte är en bra idé.

Jag tycker även att du kan skippa träning i början av en förkylning även om du har andra symptom än ovanstående. Det är svårt att veta vad som komma skall och träning kan förvärra tillståndet så du blir sjukare. Jag hoppar hellre ett eller två pass om jag börjar känna mig lite krasslig istället för att köra på för fullt och sen bryter det ut ännu värre pga träningen. (Har tagit många år att fatta detta.)

Ett bra sätt att veta om du är redo för träning efter förkylning är att ta en rask promenad. Då kan du snabbt känna hur det känns i kroppen. Börja lågintensivt när du vill komma igång. Kanske lättare styrketräning eller en promenad i skogen?

Försök låta bli att tänka på träningen hela tiden, hmm kanske jag kan köra imorgon? Eller ikväll eller kanske nästnästa dag?

Det är ingen stress.

Det är ingen fara att släppa träningen några dagar eller en vecka. Det gör ingenting i det stora hela. Lita på dig själv att du är en tränande person och ett litet uppehåll spelar ingen roll. Så fort du är frisk igen så kommer du igång precis som vanligt.

Vore kul med era tankar kring detta. Kommentera gärna ?

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.