God morgon på er! Hoppas att ni vaknar upp och känner att allt det där som ni egentligen hade kvar att göra inte var så himla viktigt, och att skrota runt i pyjamas prioriteras. Och om ni har massa måsten kvar så hoppas vi att det är roliga sådana. Det suger att det regnar, men det skiter vi i, det blir […]
God kväll! Som jag skrev tidigare så är jag väldigt förtjust i varma drinkar, gärna som välkomstdrink eller som kaffedrink efter maten. Här kommer några varianter. Den första är en favorit, såklart eftersom den innehåller vår Äppelmust. Denna serverade vi som välkomstdrink för några helger sedan tillsammans med Grönkålschips. Varm Äppelmust med sjärnanis & […]
God morgon! Klockan är 07.00 och jag och Bibbi har snart sett hela Röjjar Ralf, och hon är väldigt mån om att jag hänger med. Mamma,mamma,mamma inte blunda! Sen går hon runt och tänder och släcker alla lampor och säger att – Det är Muusigt Mamma! Alla de där sakerna man planerat att man […]
Hej på er! Tänkte tipsa om lite dryck inför julen. Visst kan man tycka att det är ett kommersiellt jippo att vi producerar ut en massa nyheter och julpyntar dem lite, fast varför inte? Julöl, julkaffe, julmust, glögg och allt annat. Det är ju faktiskt en högtid när vi verkligen vill ha smaker, sen kanske […]
God dag! Här kommer lite mer saffransbak, denna gång Släta bullar toppade med hackad mandel och Smörbullar fyllda med Havtornsylt. Havtorn och saffran var en spännande kombo, fast kanske egentligen att den kändes snyggare än den smakade. JämtTinas Havtonssylt är riktigt fin, men kombinationen blev nog två för starka deltagare. Så skulle jag göra det […]
Potatiskaka
Hej på er! Ni är flera som har efterfrågat en Potatiskaka som finns med i några tidigare inlägg, i detta med Lammytterfilé & Mille Fuille och även i detta med Lamm & Potatiskaka). Jag beskrev där på ett ungefär hur man kunde göra, men här kommer ännu en variant. Så lycka till med nyårsmiddagen! Potatiskaka (till ca […]
God morgon! Nu skall vi snacka Rågkross! Det är så bra, så nu vet ni det. Det är så jädra grovt och rekordeligt spannmål på något sätt. Jag får alltid minnesbilder från stallet och foderrummet när jag skopar upp både rågkross och vetekross. Jag använder det främst till bröd, men brukar även nämnas ihop […]
Jordnötsknäck med chokladtäcke
Hej! Trevliga Nina efterfrågade en Jordnötsknäck som jag skrev om förra året, så här kommer den. Jordnötsknäck med chokladtäcke 1 dl grädde 1 dl socker 1 dl sirap Koka tills det går att göra kulprov. Blanda ner 1-2 dl hackade jordnötter. Låt stelna och bred sedan över smält choklad. Tips: En bra regel när man gör […]
Lakritsgodis
Jag tror att ni har fattat att jag gillar lakrits, till barnens stora besvikelse så bakas det ofta med lakritssmak här hemma. Så här kommer lite lakritsinspiration. Det är först nyligen som jag har använt mig av lakritspulvler, granulat och dylikt. Innan har jag bara kört på med olika sorters lakritsgodis vilket har funkat jättebra. […]
Lammbringa med ben i Crock Pot
God dag på er! Här kommer ett fantastiskt gott Lamm som vi lagade i The Crock Pot för ett tag sedan. Här var det fin Lammbringa och Lammrostbiff från Activs gård. Lammbringa, ungefär 4 port lammbringa med ben, ca 400 g 2-3 morötter 5 små hela gul lökar – leta i den där stora […]