Skaffa ett eget konto på LOPPI.se på några sekunder


(Måste bestå av minst 4 tecken, endast bokstäver och siffror.)
Vi skickar din e-postregistrering till denna adress. (Dubbelkolla din e-postadress innan du fortsätter.)

Medlemsavtal och användarvillkor

Dataskyddspolicy

Denna dataskyddspolicy beskriver vilken information vi behandlar genom data vi samlar in för att stödja användningen av LOPPIgruppens sajter LOPPI.se, Vimedbarn.se och Myshowroom.se, bloggkonton under dessa sajter samt andra produkter och tjänster som LOPPIgruppen erbjuder. För att göra det så överskådligt som möjligt för dig har vi besvarat 3 övergripande frågor kring data på LOPPIgruppens sajter, saknar du svar på en fråga – tveka inte att höra av dig till oss på [email protected] med den. Läs mer om dina rättigheter i vår Integritetspolicy här.

Loppigruppen är en del av Life of Svea AB.

Varför samlar vi in data?

Vi samlar in data på våra sajter för att kunna bedriva vår verksamhet, förbättra, anpassa och utveckla våra sajter och produkter utifrån vår målgrupp, visa relevanta annonser vi tror att du som besökare oss kan vara intresserad av. Data samlas även in för att vi ska kunna uppfylla skyldigheter vi har enligt gällande lagstiftning i avtal och mot våra användare.

 

Vilken data samlar vi in?

För att kunna erbjuda LOPPIgruppens produkter och tjänster så som bloggar, influencernätverk, artiklar, tävlingar och sociala medier måste vi behandla information om dig och det du gör på våra sajter. Här beskriver vi vilken sorts data vi samlar in och vad vi använder den till.

Detta samlas in beroende på vad du gör:

Vi samlar in innehåll och information som du ger oss när du t.ex. skapar och använder ett bloggkonto, information som du väljer att ladda upp eller importera, så som ett bloggarkiv. Information du lämnar ifrån dig när du deltar i en tävling, ställer en fråga till våra experter eller registrerar dig för vårt gravidbrev ”vecka för vecka” och/eller nyhetsbrev, kommenterar eller tävlar på våra plattformar.

Läs mer i vår Integritetspolicy om hur eventuella personuppgifter behandlas.

Vi samlar även in information om vilken enhet du besöker oss ifrån, statistik över besök så som nya och återkommande besökare på våra sajter och din IP-adress. Ingen information i den här datan kan direkt kopplas och identifiera dig som person.

Vi samlar in information kring vilka annonser du har integrerat med, din användning när du senast gjorde ett blogginlägg eller loggade in på ditt bloggkonto samt t.ex. begärde nytt lösenord.

Vi samlar också in data från cookies som t.ex. hjälper vår teknik att visa rätt annonser för dig och komma ihåg dina inloggningsuppgifter om du vill. Läs mer om hur vi hanterar cookies, vilka cookies vi har och hur du gör för att inte tillåta cookies i vår cookiepolicy.

 

Hur behandlas den insamlade datan?

Vi behandlar data och uppgifter vi samlar in så här:

För att mäta besöken på våra webbplatser och statistik och aktivitet kring våra annonser använder vi olika verktyg. För vår mätning av besöken på LOPPIgruppens sajter använder vi Google Analytics med anonym beteende data, dvs. att vi inte samlar in information som kan identifiera dig personligen med vår mätning.

Med hjälp av den datan vi samlar in kan vi analysera och mäta besöken och aktiviteten på våra webbplatser i syfte att förbättra och utveckla dessa. Datan hjälper oss att förstå hur våra sajter används, vilka sidor hos oss som är mest besökta vilket hjälper oss att fortsätta utveckla och producera innehåll som är relevant för vår målgrupp.

Genom datan kan vi också få insikter i hur vi kan optimera användarvänligheten genom analyser utifrån hur vi ser att våra besökare integrerar med vårt innehåll på våra webbplatser.

Vi använder också data i vår strävan att visa relevanta annonser för dig, mäta statistik åt våra annonsörer kring deras kampanjer hos oss. Datan visar ingen personlig information som kan identifiera dig som person.

Vi vill att du ska få relevanta annonser visade för dig. Våra kunder, partners och annonsörer har tillgång till så kallad anonym beteendedata. Det är data som ger information som inte kan identifiera dig som individ men ändå tala om t.ex. vilken annons som ska visas beroende på var i landet du surfar in till oss från eller utifrån ett intresse/konsumerat innehåll på våra sajter eller andra webbplatser utanför LOPPIgruppens sajter som exempelvis när du sett en vara i en webbutik men kanske ej har gjort ett köp, då kan du få en s.k. retargeting annons när du är inne på våra webbplatser med den produkten på. Det kallas också intressebaserad reklam.

Du kan välja att avstå intressebaserad reklam på våra webbplatser, det innebär dock inte att du inte kommer att få annonser visade för dig utan istället få annonser som kanske är mindre relevanta för just dig. Ingen information vi samlar in genom att du bara besöker oss ger oss information om ditt namn, ditt personnummer, din mailadress, bostadsadress eller t.ex. ditt telefonnummer som direkt kan kopplas till dig. Läs mer om cookies i vår cookiepolicy.

Vi behandlar den här datan och uppgifterna för att kunna tillhandahålla och stödja användningen av våra tjänster för såväl besökare som medlemmar med bloggkonton i enlighet med vad som beskrivs i användarvillkoren för bloggkonton.

När du bloggar på LOPPIgruppens sajter laddar du upp bilder och publicerar text i ditt bloggkonto som sparas på LOPPIgruppens servrar.

När du besöker LOPPIgruppens sajter samlar vi in information som hjälper oss att förbättra användarupplevelsen hos oss.

Rätten att bli glömd, rättelse & dataportabilitet: Vill du få felaktiga personuppgifter rättade kontaktar du oss och beskriver ditt ärende samt vilka uppgifter du vill få rättade. Vill du bli bortglömd begär du att ditt bloggkonto ska raderas genom att maila oss från den mailadress du är registrerad med på ditt bloggkonto så vi kan säkerställa att det är du som mailar oss.

Vill du utnyttja dataportabiliteten begär du att få en exportfil på din blogg, maila oss på [email protected] så hjälper vi dig med ditt ärende. Observera dock att du inte kan få tillbaka din blogg eller ditt innehåll om du raderar den. Innehållet från din blogg raderas då från våra servrar direkt. Då Google och andra sökmotorer har indexerat ditt publicerade innehåll dröjer det tills att en ny indexering av innehållet i sökmotorerna görs innan ditt innehåll från bloggen tas bort i sökmotorernas resultat, men det är fortfarande raderat och går ej att nå på vår plattform.

Vi sparar bara dina personuppgifter så länge vi får för dig och så länge det är nödvändigt i upprätthållandet av ditt bloggkonto hos oss. Du kan när som helst begära att ditt bloggkonto tas bort eller begära dataportabilitet. Läs mer om dina rättigheter som registrerad i vår integritetspolicy.

Rättslig grund till behandling av personuppgifter: samtycke genom användarvillkor

På LOPPIgruppen strävar vi alltid efter att behandla dina personuppgifter inom EU/EES-området. I de fall dina uppgifter skulle användas utanför EU, t.ex. av någon av våra kunder och annonsörer, att det finns skyddsåtgärder genom avtal där personuppgifter som överförs behandlas i enlighet med GDPR.

Användarvillkor för innehav av bloggkonto

Vi tillhandahåller bloggkonton till dig som tycker om att skriva om det som rör dig och ditt liv i syfte att informera och kommunicera med dina läsare. För att få skapa ett bloggkonto på LOPPI.se och Vimedbarn.se krävs det att du har fyllt 18 år. Är du under 18 år men över 13 år måste du ha målsmans tillstånd att skapa ditt bloggkonto. Genom att du skapar bloggkontot på någon av sajterna ovan intygar du att du har målsmans tillstånd att skapa dig ett bloggkonto. 

Medlemskap med bloggkonto

  1. Som medlem/användare på LOPPIgruppen har du rätt till en underdomän för ett bloggkonto, du kan bara ha en blogg hos oss per mailadress. Det är förbjudet att använda sig utav någon annans bloggkonto eller användaruppgifter. Som användare och ägare av ett bloggkonto ansvarar du själv för att ingen obehörig ska kunna komma åt lösenordet till ditt bloggkonto. Du har rätt till utrymme på servern och tillgång till bloggverktyg hos LOPPIgruppens sajter.
  2. Bloggkontot får endast användas i syftet att uppdatera och underhålla en aktiv blogg i syfte att kommunicera och informera som privatperson eller influencer. Det är t.ex. inte tillåtet att använda bloggkontot endast som lagringsplats för bilder, lista dina sociala kanaler i våra topplistor eller i annat syfte än att uppdatera och underhålla en blogg utifrån ditt privatliv. För eventuell annan användning krävs ett godkännande av LOPPIgruppen.
  3. Genom att skapa ett användarkonto på LOPPIgruppens sajter godkänner du dessa användarvillkor (”Användarvillkoren”).
  4. Den 25 maj 2018 trädde lagen GDPR, Dataskyddsförordningen, i kraft och ersatte Personuppgiftslagen, PUL, som låg till grund för LOPPIgruppens tidigare användarvillkor. Med GDPR har du som skapar/har ett bloggkonto skyldigheter att informera dina läsare om hur du genom ditt bloggkonto behandlar deras personuppgifter. LOPPIgruppen har teknik på plats i ditt bloggkonto som informerar dina besökare och läsare om hur personuppgifter behandlas för att underlätta för dig i din personuppgiftsbehandling genom ditt bloggkonto.
  5. Som användare åtar du dig att följa lagen GDPR, Dataskyddsförordningen, och ansvarar själv för inlägg som publiceras på din blogg. Du ansvarar också för innehållet i kommentarerna som lämnas i användarens blogg. Allt som skrivs i en användares blogg, både inlägg och kommentarer, anses som publicerat material och på så sätt är användaren även skyldig att ta bort olämpligt material från sin blogg. T.ex. är du ansvarig över publiceringen av kommentarer i din blogg och de personuppgifter som kommer in genom att dina läsare kommenterar i din blogg. Du bör därför ta bort personuppgifter som kan stå i kommentaren som publiceras som inte tillhör personen som lämnar sin kommentar. Den som kommenterar har när som helst rätt att få sin kommentar och personuppgifter på din blogg borttagen. Du är enligt lag skyldig att vidta åtgärder för att kommentaren och de ev. personuppgifter som samlats in med den raderas.
  6. Publicerat material skall i övrigt vara fritt från inlägg som är stötande, kränkande, hotfulla, våldsamma eller av obscen natur. Du som blogginnehavare ansvarar själv över vilket publicerat material som syns i din blogg och att du har en rättslig grund till behandling och publicering av personuppgifter i ditt innehåll. Den rättsliga behandlingen kan vara intresseavvägning men en registrerad har rätt att göra invändningar mot behandlingen och då ska den rättas eller upphöra enligt den registrerades önskemål.
  7. LOPPIgruppen förhandsgranskar inte publicerat material och ansvarar inte för innehållet i användares blogg. LOPPIgruppen ansvarar endast för de annonser som är aktiverade av LOPPIgruppen i användares blogg.
  8. Användares publicerade material får inte:
    – Hota, kränka eller förtala andra personer eller utgöra intrång i andra människors privatliv
    – Uppmana till eller utgöra brottslig handling
    – Utgöra olaga våldsskildring, pornografi eller hets mot folkgrupp
    – Innebära spridning av datavirus, skadliga koder eller s.k. spam
    – Innehålla förfrågningar om eller distribution av piratkopior, försäljning av stöldgods, erbjudanden eller gåvor för sexuella tjänster
    – Strida mot tystnadsplikt, eller
    – Strida mot upphovsrättsliga regler
    – Strida mot GDPR, Dataskyddsförordningen
  9. En användares kommentarer i annan användares blogg på LOPPIgruppens plattformar ska vara fritt från innehåll som är stötande, kränkande, hotfullt, våldsamt, av obscen natur eller strider mot lagen GDPR.
  10. Bloggkonton på LOPPIgruppens plattformar ska vara på svenska, engelska eller något av de nordiska språken om inget annat är överenskommet med LOPPIgruppen.
  11. LOPPIgruppen har rätt att i efterhand granska allt material, och har rätt att i efterhand ta bort inlägg och kommentarer som strider mot Användarvillkoren.
  12. LOPPIgruppen har rätt att när som helst ta bort en blogg vid misstanke eller vetskap om att brott har begåtts som kan skada LOPPIgruppens varumärke.
  13. Om publicerat material i en användares blogg skulle leda till att skadeståndsskyldighet gentemot LOPPIgruppen eller tredje person på grund av sitt innehåll är hen skyldig att hålla LOPPIgruppen och samarbetspartners till LOPPIgruppen skadeslösa.
  14. LOPPIgruppen tar inte ansvar för konflikter mellan användare på LOPPIgruppens plattformar eller mellan användare på LOPPIgruppens plattformar och utomstående person.
  15. Om mer information om våra användarvillkor behövs ska ett mail skickas till [email protected]
  16. LOPPIgruppen förbehåller sig rätten att ta bort användare som inte följer användarvillkoren ovan.
  17. Sekretess & integritet – Vid ett skapande av ett konto på LOPPIgruppens plattformar behandlas dina samtliga personuppgifter enligt GDPR, Dataskyddsförordningen.
  18. Dessa användarvillkor gäller till dess de ändras eller ersätts. Därefter gäller automatiskt de nya villkoren, vilka återfinns publicerade här under ”Användarvillkor”. Det åligger Användarna att regelbundet hålla sig informerade om de villkor och instruktioner som meddelas på LOPPIgruppen.

Kontakta oss gärna

Har du frågor som rör dina personuppgifter är du välkommen att kontakta oss på [email protected], du kan också gå in på loppigruppen.se/gdpr och läsa mer om hur vi arbetar i enlighet med gällande lag, GDPR, Dataskyddsförordningen, och dina rättigheter.

LOPPIgruppen AB

Kungsgatan 12-14

111 35 Stockholm

Org.nr 556782-0369