Dagens snabba lunch, Frästa grönsaker med quinoa & blandade bönor. Serverades med romansallad, oliver fyllda med citron och kall citronsås.
Här frästes morot, knipplök, paprika och solrosfrön i olja. Salta och peppra.
Koka quinoan enligt anvisning. Här var den utblandad med couscous (vilket är lite snällare för barnmagar) och en grönsaksbuljongtärning.
Jag brukar göra storkok på quinoa, bulgur och ris för det är så tråkigt att koka, frysa in och använda till sådana här snabba rätter när det skall fräsas på och konsistensen inte är lika viktig.
Låt en burk/tetra blandade bönor rinna av och skölj väl. Blanda samman allt.
Krydda med salt, peppar, citronjuice och blanda. Lägg upp på salladsbädd och häll över oliver.
Såsen blandades på matlagningsyoghurt, citronzest, citronpeppar och salt.
Vilken fantastiskt god sallad! En bra start på min nyttiga höst! Och ni sallad med tonfisk och romansallad va minst lika god! Och tack för en trevlig och av mig mycket väläst blogg!
Varma hälsningar från Tove + man & 2årig dotter
Hej Tove + man & 2årig dotter!
Tack! Det skall komma mer till din nyttiga höst, skall bara avklara lite mer semester….
Kämpa på!