Här kommer dagens middagstips, en biffsallad vi åt häromkvällen. Enkel och sketagod! Smaka er fram efter just den styrka och hetta som ni vill ha. Nu skall vi grilla, så trevlig kväll på er!
Biffsallad ,2-3 port
- 200 g biff
- 2 morötter
- ½ gurka (urgröpt på sin vattniga innerdel)
- en bit rättika
- ½ romansallad
- en näve böngroddar
- ½ rödlök
- ½ chili, här användes spansk peppar
- 1 kruka koriander
- en skvätt sesamolja
- en bit färsk ingefära, finriven
- en skvätt sweet chili
- 1 limeskal + juice
- Skala och skär morot, rättika och gurka i smala stavar. Skiva rödlöken tunt.
- Skär chili och blanda ihop med sesamolja, sweet chili, ingefära, lime, salt och peppar
- Skär biffen i mindre bitar och stek på lite åt gången (så att det inte blir kokt i pannan)
- Blanda samman biff, alla grönsaker och chilidressingen i en stor skål.
- Lägg upp salladsbladen på ett stort fat och fördela allt ovanpå.
- Klicka ut creme fraiche
Tips: Tänk på att det finns massa olika chilisorter att välja bland. Även om man inte gillar het mat så finns det mycket smak att hämta där så välj den styrka ni vill ha. Skär bort innerväggar för att få en mildare Välj chili efter önskad styrka, och tänk på att mycket hetta sitter i innerväggarna.
Senaste kommentarer