Elsie har blivit heltokig i att bada, vilket är väldigt tacksamt. Hon gick från att vara ganska skeptiskt till badtokig på ingen tid alls. Pysslar om sina badpuffar, och blåser i dem dagarna i ända.
Elsie älskar förutom bad även ägg, så det är en bra ingång för oss att introducera mer smaker tillsammans med. Frittatta, italiensk grönsaksomelett, som är väldigt enkel att variera på alla möljiga sätt. Här gjordes dem i muffinsformar, men vanligare är stekpanna, långpanna eller större form. Då skär man dem bara i önskad storlek, eller för roligare barnvarianter så kan man stansa ut i kakformar. Ta vad som finns hemma i kylen, men snåla inte med antalet ägg.
Muffinsfrittata
Variera tjockleken efter vilken variant ni väljer att göra, detta är ca en plåt med muffinsformar.
- 6 ägg
- 100 g riven cheddar
- hackad färsk spenat
- hackad tomat (där jag tog ut det vattniga innehållet)
- lite finrivet citronskal
- ca 1 dl finhackad persilja
- ca 2 1/2 dl kokt spaghetti
- lite olja, salt och peppar
- Vispa ihop äggen med den rivna osten, citronskal och krydda med salt och peppar. Blanda i hackad persilja, den kalla kokta spaghettin, spenat, tomat och en skvätt olja.
- Vispa ihop och häll i omelettsmeten i muffinsformar och ugnstek omeletten i 180grader tills äggstanningen har stelnat. Det går ganska fort.
Minimandelbiskvier
- 100 g mandelmassa
- 50 g strösocker
- 25 g äggvita
1. Sätt ugnen på 180 grader.
2. Blanda mandelmassa och strösocker. Tillsätt äggvitorna och bland tills det blir klumpfritt.
3. Lägg små klickar med en tesked på en plåt med papper. Grädda på 180 grader i cirka 5 – 8 minuter.
Hej!
Tack för en underbar blogg! Vet du om det är lämpligt att frysa äggmuffinsarna?
Mvh Caroline
Hej Caroline!
Tack!
Jag tycker att det fungerar att frysa in, men blir liksom aningen vattnigt. Så ok, men med en liten försämring.
Ha det fint!