Lina Spansk

Träna under graviditeten

Jag har fått många frågor kring min träning de senaste veckorna. Både kring hur jag tränade innan jag blev gravid och hur jag tänker nu kring träning när magen har börjat puta.

Under veckorna 6-12 försökte jag hålla träningen vid liv precis som vanligt, men det gick inte, jag var väldigt trött under denna period och bara tanken på gymmet fick mig att gäspa. Men jag tog mig oftast dit ändå, men träningen kortades ner till 30-40 min pass och jag gjorde så gott jag kunde helt enkelt med den lilla energin jag hade. Denna period tyckte jag inte att det var speciellt roligt att träna då jag är van vid att känna mig stark efter ett pass och få ett pump. Under denna period krigade jag med en hög puls som kom utan anledning och stoppade mig från att ta i som vanligt. Men viktigast för mig var nog bara att ta mig dit, försöka, känna att jag gjort mitt bästa, och sen var jag nöjd. Jag har alltid arbetat efter filosofin, lyssna på kroppen, och det gjorde jag även under dessa veckor. Jag visste att mer energi skulle komma och att detta bara var en fas, så jag tog den med ro och för vad den var.

Mycket riktigt så kom energin tillbaka, vid veckan 12 började jag känna mig som mig själv igen, sakta men säkert, och i vecka 14 kändes det nästan som att jag hade mer energi än innan jag vart gravid! 🙂 Jag har storstädat hemma, rensat, tränat och träffat vänner! Så sedan vecka 14 har träningen rullat på bra och jag känner mig stark i kroppen igen.

Jag har inte gjort super stora justeringar i min träning ännu, jag är nu i vecka 18 och fram till vecka 20 är det helt OK att köra på som vanligt med träningen, så länge det känns bra i kroppen. Det jag tänker på är att inte belasta axlarna super tungt, kör jag benböj så har jag hantlar i händerna eller kör lättare vikter. Jag har även slutat att köra sit-ups och benlyft. Detta är mina favorit övningar för mage men då jag känner obehag när jag kör detta så har jag nu helt slutat. Det får vänta tills mini är ute och mina magmuskler är tillbaka på rätt plats 🙂

Jag har sedan tidigare kört 5-6 pass i veckan och just nu försöker jag hålla mig till samma mängd. Oftast blir det 5 pass/vecka, där jag fortfarande delar upp kroppen i olika delar när jag tränar. En vecka för mig kan se ut såhär:

Måndag BEN & RUMPA

Tisdag AXLAR & RYGG

Torsdag BEN & RUMPA

Fredag BICEPS/TRICEPS & BAKSIDA AXLAR

Lördag HELKROPPSPASS BARRY´S (HÖGINTENSIVT) ELLER ANNAN KONDITIONSTRÄNING.

Detta är ingen större skillnad mot hur mitt schema såg ut innan, men vikterna är något justerade och positioner/tekniker kan i vissa övningar ha ändrats för att magen är i vägen 🙂

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.