Lina Spansk

Så fixar du magrutorna!

Vilka magövningar är dom bästa och hur ofta ska man träna mage?

Dessa är de vanligaste frågorna jag får från mina följare. Så jag tänkte dela med mig lite av mina tankar kring just magträning. Alla är vi olika och alla gillar vi olika. Därför har vi olika mål med vår träning. Mitt mål, faktiskt mitt första mål när jag började styrketräna, var just att skaffa mig magrutor.

När jag började styrketräna tog jag hjälp av en PT. Han hjälpte mig att förstå vikten av teknik i styrketräning men också vikten i att sätta upp mål. På vårt första möte frågade han mig vad mitt mål var med träningen, och jag svarade ”Jag vill ha magrutor till sommaren”. Det var då höst och han hjälpte mig med en planering både kring kost och träning som jag följde hela vägen fram till sommaren. Och vi lyckades, jag stod där med mina magrutor när sommaren kom! Detta triggade mig till att sätta upp nya mål, och på den vägen är jag fortfarande. Krigar för mina mål, när jag nått dom, så sätter jag upp nya.

Vikten ligger i att hitta det som triggar dig, för att ta dig till gymmet, prestera och bli bättre!

Här kommer 3 tips till dig som vill skaffa dig magrutor till sommaren:

 1. Planera dina pass och se till att 3 av dem inkluderar magövningar per vecka. Kom ihåg att alla dessa pass inte måste vara på gymmet. Det går lika bra på golvet framför soffan!
 2. Utför 3 olika magövningar vid dessa 3 övningstillfällen
 3. Tänk på vad du stoppar i dig. Ät ren mat, försök undvika socker och alkohol!

Vilka är dom bästa magövningarna?

 1. Hängande benlyft
  Min absoluta favorit övning. Denna övning har följt med mig sen dag 1 på gymmet och jag utövar den fortfarande flitigt. Börja med böjda knän och dra dom upp mot kroppen. När du blir starkare kan du avancera genom att räta ut benen.
 2. Sit-ups
  En riktig klassiker. Men den funkar, alltid.
 3. Ab-roller
  Jag minns när min pappa köpte en ab-roller. Jag var nog då bara 15 år, men den hänger fortfarande med. Denna övning är tung i början, men övning ger färdighet och du kommer snabbt känna dig stark och se resultat med den.
 4. Ab pulldown
  Detta är en av få övningar med vikt som jag utövar för magen. När man hittar rätt dragläge och fokuserar på att jobba med bålen, så är detta en riktigt bra övning. Har du inte testat, gör det!
 5. Hängande sidolyft
  Sist men absolut inte minst, kommer hängande sidolyft. För dig som vill få markerade obliques så är detta en super bra övning.

Hängare benlyft

Sommaren är 6 månader bort, let´s do this! 😉

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.