Hello hello!
Jag sitter och planerar min årliga ”SemmelBombastic” och jag har några favoriter som jag bakar varje år. Saffranssemlorna fick ni recept på häromdan och semmelwraps igår men här kommer 5 recept till 🙂
Så, här kommer min topp 5 lista, Crudis semlor. Hoppas ni hittar nån favvo! Varsågoda!
Semla fylld med lemoncurd och toppad med lakritsgrädde!
Gillade ditt svar Carro. Egentligen borde man överraska sina grannar. Jag har bott på denna lägenhet i 17 år. Det enda man pratar med sina grannar är hej och vädret-:)),hos mig alltså.
Mitt bästa semel-recept är saffranssemla med mandelmassa och lingongrädde (lingonsylt och vispad grädde). Så gott med de lite beska lingonen, saffranets lenhet och söthet från mandelmassa. Och så vackra färger också! 🙂
Mmmm, låter supergott! Härligt med olika smaker som balanserar varandra!
Åh vad goda alla låter! Den med lemoncurd och lakrits låter ju helt fantastisk!
Den är himla fin den 😉
Åh så smarriga alla 5 verkar vara , men för mig som glutenintolerant så undrar jag om det funkar att baka någon av dessa med glutenfritt mjöl?
Ha en härlig lördag!
Kram från Ulla på Tjörn
Hej Ulla!
Åååh vad trist! Det är himla klurigt att ersätta mjöl när det kommer till sötebröd. Det blir liksom inte alls samma typ av bulle! Men du…jag har gjort petit choux semlorna helt glutenfria och det blir ingen som helst skillnad! Jag bytte ut mjölet mot potatismjöl!
Testa och fyll sen med vad du vill 🙂
Mmmm semla med lemoncurd och lakritsgrädde den hade jag velat sätta mina tänder i-:)) Hos oss är det bara jag som älskar semlor,därför bakar jag det inte. Utan det blir cafe,konditori semlor. Tänk om jag kunde få bli jury i ”vilken semla är godast” -:)
Då tycker jag att du ska baka din favoritsemla och bjuda in en hel hög med folk som älskar semlor lika mycket som du gör! Så kan family dra nån annanstans medan du njuter bland likasinnade, hahaha! Den du Gülay! Så skulle jag gjort 😉