Semlor topp 5! – Älska att baka

Älska att baka

Semlor topp 5!

Hello hello!
Jag sitter och planerar min årliga ”SemmelBombastic” och jag har några favoriter som jag bakar varje år. Saffranssemlorna fick ni recept på häromdan och semmelwraps igår men här kommer 5 recept till 🙂

Så, här kommer min topp 5 lista, Crudis semlor. Hoppas ni hittar nån favvo! Varsågoda!

IMG_3494.JPG
Wienersemla!

IMG_3496.JPG
Semla fylld med lemoncurd och toppad med lakritsgrädde!

IMG_3495.JPG
Chokladsemla med nougatfyllning och mockagrädde!

IMG_3493.JPG
Klassiska semlor i krans

IMG_3497.JPG
Petit Chouxsemla med Nutella/jordnötssmör!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Gülay

  Gillade ditt svar Carro. Egentligen borde man överraska sina grannar. Jag har bott på denna lägenhet i 17 år. Det enda man pratar med sina grannar är hej och vädret-:)),hos mig alltså.

 2. Elin

  Mitt bästa semel-recept är saffranssemla med mandelmassa och lingongrädde (lingonsylt och vispad grädde). Så gott med de lite beska lingonen, saffranets lenhet och söthet från mandelmassa. Och så vackra färger också! 🙂

 3. Ulla Dahlberg

  Åh så smarriga alla 5 verkar vara , men för mig som glutenintolerant så undrar jag om det funkar att baka någon av dessa med glutenfritt mjöl?
  Ha en härlig lördag!
  Kram från Ulla på Tjörn

  1. Carro

   Hej Ulla!
   Åååh vad trist! Det är himla klurigt att ersätta mjöl när det kommer till sötebröd. Det blir liksom inte alls samma typ av bulle! Men du…jag har gjort petit choux semlorna helt glutenfria och det blir ingen som helst skillnad! Jag bytte ut mjölet mot potatismjöl!
   Testa och fyll sen med vad du vill 🙂

 4. Gülay

  Mmmm semla med lemoncurd och lakritsgrädde den hade jag velat sätta mina tänder i-:)) Hos oss är det bara jag som älskar semlor,därför bakar jag det inte. Utan det blir cafe,konditori semlor. Tänk om jag kunde få bli jury i ”vilken semla är godast” -:)

  1. Carro

   Då tycker jag att du ska baka din favoritsemla och bjuda in en hel hög med folk som älskar semlor lika mycket som du gör! Så kan family dra nån annanstans medan du njuter bland likasinnade, hahaha! Den du Gülay! Så skulle jag gjort 😉

Comments are closed.