Semmelwrap – Älska att baka
Caroline

Älska att baka

Semmelwrap

Fredag, fredag, freeeeeedag! Jag sjunger, hör ni det, hahaha! Bästa dan på veckan!
Semmelerap…måste ju bara testa. Det är ju världens trend i år och alla (ALLA..;) ) snackar om den suveräna bakelsens nya skepnad som går att packa ner i skidväskan och på picknicken!

Egentligen är det bara en vanlig vetedeg som kavlas tunt till stora tunnbröd och sen gräddas försiktigt några få minuter så dom preciiiiis får färg. Dom måste ju liksom gå att rulla till wraps sen utan att spricka!

So, here we go!

IMG_3573.JPG
Ca 20 st

15g jäst
5 dl fet mjölk
2 dl råsocker
2 tsk mortlade kardemummakärnor
1 tsk salt
1 ägg
800g mjöl
150g rumsvarmt smör

Mandelmassa

Grädde

Florsocker

1. Blanda alla ingredienser till degen förutom smöret. Jobba ihop några minuter så degen släpper bunkens kanter.

2. Tillsätt smöret och ev lite mer mjöl och jobba degen smidig i några minuter till. Jag övertäckt i 2-3 timmar tills degen har fördubblat sin storlek.

3. Dela degen i 20 bitar och rulla till bollar. Kavla dom tunt och grädda mitt i ugnen i 175 grader ca 5-6 min. Lägg tunnbröden direkt mellan kökshanddukar så dom inte stelnar till utan behålls smidiga och mjuka. Svalna.

4. Gör mandelmassan och lägg en sträng från mitten upp till kanten på varje wrap. Spritsa på grädde och bok upp botten upp till mitten och in med båda sidorna mot mitten. Slå in halva wrapsen i bakplåtspapper så dom håller ihop när dom ska käkas!

Pudra på lite florsocker!

Hej hopp!

IMG_3585.JPG
Kavla så tunt det bara går med mycket mjöl på bänken och kaveln. Mina degklumpen vägde ca 70g st.

IMG_3584.JPG
Två bröd per plåt blir lagom size.

IMG_3578.JPG
Fick hjälp av MiniBaker Milounis!

IMG_3581.JPG

IMG_3577.JPG

IMG_3575.JPG

IMG_3570.JPG
Montering, YES! Mandelmassa som är rörd smidig och fin om du inte gjort den själv.

IMG_3571.JPG
Myyyycket grädde om jag får bestämma 🙂

IMG_3569.JPG
Vik upp botten flest och sen sidorna. Jag wrappade in dom i bakplåtspapper.

IMG_3568.JPG
Det blev himla gott! Men den klassiska bullen är ändå bäst!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
Caroline
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Gülay

    Nej inte du med-:)) De bloggar som jag följer ALLA har lagt upp sin version av semmelwrap. Jag föredrar den klassiska. Min lokla bagare har citron semla,choklad,vanlig och med hallongrädde. Har testat alla. Men semmelwrap har inte kommit hit till Halmstad än-:)) Trevlig helg. Idag ska jag gå och titta på Halmstadrevyn

Comments are closed.