Lina Spansk

Tre knep för att lättare komma tillbaka efter semestern!

Den här veckan kom många av oss tillbaka från semestern. Förhoppningsvis är en av dom som sista dagarna på semestern började längta tillbaka till dina rutiner. Du tycker det känns skönt att äntligen vara tillbaka till verkligheten och ser fram emot att ta dig an hösten! Är du inte en av dom? Ha ingen panik! Det finns sätt att motivera sig själv till att komma tillbaka. Det kanske inte tar bort semestern-är-slut-ångesten helt, men det kan definitivt hjälpa!

Tre snabba tips för att enklare komma tillbaka efter semestern:

 1. Tre stycken mål!
  Sätt dig ner och skriv ner tre stycken mål, två kortsiktiga och ett långsiktigt. Det kan vara inom vilket område som helst. Ett mål inom träningen, ett mål inom jobbet, ekonomiskt mål eller kanske ett mål för tid med vänner eller familj. Vad det än kan vara som du vill uppnå, skriv ned det. Två kortsiktiga mål, som du vet att du inom loppet av tre månader kan uppfylla, och ett på längre sikt, exempelvis ett år.
 2. Tre stycken unna-mig-själv!
  Planera in tre tillfällen inom de kommande tre månaderna då du gör någonting för dig själv. Det kan vara vad som helst, så länge det är någonting du unnar dig. Planera en kortresa över en helg. Boka en massagetid. Boka bord på den restaurangen du länge velat besöka. Fixa naglarna. Vad du än kan längta efter.
 3. Prova någonting nytt!
  Vi alla har en tendens att hamna i samma vanliga rutiner, där vi känner oss trygga. Men ibland kan det vara bra och lärorikt att flika in med någonting nytt. Planera in att du en gång under dessa tre kommande månader ska prova på någonting helt nytt, som du aldrig gjort förut! Det kan vara en ny träningssort, ta en yogakurs, ett nytt jobb eller kanske en ny frisyr.

Men dessa enkla knep hoppas jag att vägen tillbaka från semestern kommer bli liiiiiite roligare. Jag har såklart själv följt dessa tre punker, och här nedan ser ni mina svar på alla tre punkterna. Kanske ger det någon idé! <3  Nu kör vi full fart mot hösten!


 

 1. Tre stycken mål!
  Kortsiktigt mål nr 1:
  Få tillbaka muskelmassa för fylligare axlarna. Så nu blir det extra fokus just på axlarna den kommande tiden på gymmet.
  Kortsiktigt mål nr 2: Återgå till att äta fisk 3 gånger i veckan sista tiden som gravid.
  Långsiktigt mål nr 3: Få tillbaka mina magrutor efter graviditeten. Målet är till sommaren 2019.
 2. Tre stycken unna-mig-själv!
  Unna mig själv nr 1: Bokat gravidmassage.
  Unna mig själv nr 2: Bokat bord på hemlig restaurang (eftersom det är en överraskning) åt mig och Kevin.
  Unna mig själv nr 3: Planera och boka en längre resa någonstans tillsammans med Kevin och lillan till våren.
 3. Prova någonting nytt!
  Någonting nytt:
  Jag har precis påbörjat en ny kurs, någonting som jag aldrig förr har testat på: Gravid & Förlossningsyoga. Jag kommer gå varje tisdag i 10-12 veckors tid!

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.