Header Image

Älska att baka

Caroline Ahlqvist är vinnare av Hela Sverige Bakar 2013, författare till bakboken "Älska att Baka" och här i bloggen bjuder hon på mumsiga recept och baktips men också annat från sitt liv som morsa, sambo, massör, träningsälskare och matte. Kom gärna med frågor om bakning eller skrik till när ni tycker nåt är bra eller dåligt. Nu kör vi!

Glutenfria pizzasnurror!

Publicerad,

Sådär! Här är mina nya favoriter! Glutenfria Pizzasnurror! Inspirationen till detta recept fick jag av bloggen Under Vårt Tak som skriver om Paleokost! Gå in på deras sida och låt er inspireras av en massa bra recept!

Glutenfria pizzasnurror

Ca 24 st

3 dl mandelmjöl

3 msk fiberhusk

2 tsk bakpulver

1 tsk salt

3 äggvitor

2.5 dl kokande vatten

Fyllning:

3 msk röd pesto

100g skinka

100g riven ost

Pizzakrydda

Topping:

Riven ost

Oregano

1. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.

2. Separera äggen och vispa ner äggvitorna med elvisp.

3. Koka upp vattnet och tillsätt under vispning på hög effekt nån minut.

4. Lägg degen mellan två bakplåtspapper och kavla ut till ca 1/3 cm tjocklek. Dra av det översta pappret och bred på peston. Strö över skinkan och osten och rulla till en korv. Skär i bitar och fyll en smord muffinsplåt.

5. Strö över ost och oregano och grädda i 175 grader mitt i ugnen tills dom blivit gyllenbruna. Ca 30-35 min tog det för mig.

Mixa ihop allt med äggvitorna.

Tillsätt det heta vattnet och vispa till en jämn kladdig deg.

Kavla degen mellan två bakplåtspapper.

Jag ville ha lite mindre snurror så jag delade degen på längden för att rulla till två korvar.

Det kan inte bli lättare än så här!

Jag använde bakplåtspapper för det ser fint ut. Smörj muffinsformen så håller sig bakplåtspapperet på plats.

Luktar redan gott!

Strö över ost och lite oregano.

Klart! Låt svalna på galler så dom inte blir fuktiga av kondensen. Ät och njut!

10 Kommentarer

  1. Åh vad det ser gott ut, ska testas till nästa veckas kalas! Ser ut på bilden som om du placerat pizzzasnurrorna i en plåt för minimuffins, stämmer det? Blir det alltså 24 ”minisnurror”?

  2. Dessa är perfekta i sommar när man packar inför en dag på stranden eller som färdkost! Måste testas som glutenfria 🙂

  3. Ta-med-pizzor, kanon! : )

  4. Kokerskan Ruts barnbarn

    Vilken bra ide, och vad goda de såg ut – det skall testas till sommarens utflykter!

    tackar/kokerskan Ruts barnbarn

  5. Testade receptet igår. Smaken var jättegod, men konsistensen blev väldigt ”gummi-aktig”. Stämmer det verkligen att det ska vara 3 msk fiberhusk?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *