Älska att baka

Blackfish

Har ni inte sett den här dokumentären då måste ni göra det. Jag har precis sett den och blev väldigt rörd över dessa fantastiska djurs öde i fångenskap. Hur otroligt intelligenta dom är och att dom har ett mycket större känslocentra i hjärnan än  vad människan har och känner större empati än oss. Dom är dessutom är ett av dom mest sociala djuren som finns. Jag har hört att från och med att den här dokumentären sändes så blev det också förbjudet att ha späckhuggare i fångenskap. Hoppas det stämmer.

Se den.     Det är bara i fångenskap som fenorna hänger…dom lever liksom i sorg. 🙁

Jag är lite kluven till hela den här djurparksgrejen… Jag älskar själv att kolla på roliga apor och fascinerande ormar mm, men har dom det bra? Vi har snackat lite om att åka till Kolmården i sommar. Men glöm att vi går in på nåt jävla delfinarium. Cirkus är också nono. Ett stort nono. Så om Melwin och Milou vill gå på cirkus nån gång så får det bli med nån annan än mig.

Hur tänker ni runt sånt här? Går ni på cirkus och djurparker och tänker på samma som mig eller är jag bara känslig?

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Lina

    Jag har också sett dokumentären ”Blackfish” och blev också berörd av den. Det skar i hjärtat när de i början berättade om hur de fångade späckhuggarnas ungar med nät och om hur hela späckhuggarfamiljen stannade kvar precis utanför nätet, att de inte hade en tanke på att överge sin unge. Det knöt sig också extra mycket i magen när de f.d tränarna berättade om hur de skilde mammor och ungar och hur mammorna skrek och sörjde när de tog ungen.

    Det var också intressant att de hade intervjuat f.d tränare som förmodligen har en bra bild av hur djuren har det i djurparken och också kan ge sin bild av hur de tänkte när de jobbade på djurparken och hur den har förändrats när de fått distans till det.

  2. Isabelle

    Japp, håller med. Skulle aldrig i hela mitt liv gå på cirkus, vill inte stödja en sådan bransch… Är också tveksam till djurpark/zoo, känns inte rätt att ett djur som t.ex. Apa ska Leva på en begränsad yta & när vi lixom inte ens har dessa djur naturligt?! Njae… Kalla mig butter men that’s how i feel… Kram på dej!

  3. Johanna

    Jag känner som du gör. Jag har också sett Blackfish och går etologi&djurskyddsprogrammet på SLU i Uppsala, och där pratar vi väldigt mycket om djurs naturliga beteende och att det aldrig kan jämföras med fångenskap. Ett hägn mot en savann, en pool mot havet. Det går inte att jämföra. Men jag har samma problem, jag är så fascinerad av vilda djur, så jag kan inte låta bli att åka till djurparker. Jag tänker alltid ur ett evolutionsmässigt och etologisk synsett också då jag går omkring och kollar. Jag tycker att det är viktigt om man har barn, vilket jag inte har än, men har syskonbarn, att man berättar vart djuren lever egentligen och vad de tycker om att göra etc. För att få barnen att förstå att leva innanför murar/staket/galler inte är naturligt. Så om man väldigt gärna vill åka och titta på djur, vilket jag själv gör, så tycker jag som sagt att det är viktigt att också ”utbilda” barn och andra människor som inte förstår, så att vi alla kan se till att djuren får det bättre.
    Världens bästa djurpark – den utan djur.
    Tack för mig. En djurälskande tjej.

Comments are closed.