I mitt kök ligger en lista på grejer jag vill testa att baka men nu undrar jag vad NI vill se här! Nånting som ni kanske prövat på hemma men inte lyckats med eller en kaka som ni käkade som liten men inte har receptet på…typ. Jag älskar såna små missions!
Jag har lite ledig baktid här framöver så jag vill testa massor av härligheter!
GIVE IT TO ME! 🙂
Hej hopp! Nu ska jag måla naglarna 😉
Nyttiga fast lika smarriga bakverk som onyttiga & inte för krångliga ingredienser i är mitt önskemål
Howdy are using WordPress for your blog platform?
I’m new to the blog world but I’m trying to get started and
create my own. Do you require any coding expertise to make your own blog?
Any help would be greatly appreciated!
Kakdegsglass! Helst chokladkakdeg 😉
Eller hastbullar med citronskal !!! Hehe
Shiiiit vad gott!!! Egengjord Cookiedough icecream! Jahahaaa du! Ska bli!
Mjuk kaka med smak av citron, älskar allt med citronsmak.
Gött! Och fräscht! Jag har skrivit upp det på listan!
Jag skulle älska fler recept som passar att göra i långpanna. Rutor av alla möjliga slag. (Dock ej kärleksmums för såna recept har jag flera stycken av. 😛 ) Tack för att du sprudlar av energi. Det smittar av sig! <3
🙂 Taaaaack härliga du! Älskar långpannerecept!
Min farmor bakade en så god kaka förr. .. Har tyvärr inte tagit ngt recept och vet inte vad kakan heter. Var en mjuk kaka, typ sockerkaka men har för mig att den var lite ”tyngre”. På denna var det en glasyr som påminde lite om nougat. Var även mandelbitar i glasyren. Något du känner igen? Kram Camilla
Hej, något med tranbär kanske? ☺️
Kram
Sött eller bröd? Eller både och! Himla gott är det!
Hej!Jag undrar vad det är för snyggt nagellack du har,var köper man det?Kram
Hihi! Äääälskar nagellack! Men eftersom jag bakar som en jädra blådåre så kan jag inte ha vanligt lack som flagnar efter ett dygn så jag använder gelé! Har en egen UVlampa. Superkul att fixa med! Lacket har jag köpt i somras på taxfree men annars köper jag nästan alla lack på eBay! 🙂
Lite bröd också! Gärna surdegsbröd. Gillade videon du gjorde innan sommaren där du visade hur du gjorde. Min surdeg dog innan sommaren, så jag skulle gärna läsa om hur man börjar – den förra köpte jag på ett bageri…
Ok! 🙂 Hur såg din surdeg ut när den dig? Skiktade den sig och luktade målarfärg? Den dör inte så lätt nämligen, om den inte börjar bli svart och möglar!
Hör av dig! Kan självklart också visa mer surdeg 🙂
Jag inser nu att den kanske bara var svältfödd och inte död… Men slängd är den iallafall. Får se om jag vågar mig på att göra en, eller köper en. 🙂
Surdegen skiktar sig och ser förj-vlig ut men gör så för att ”skydda sig! Den vilar bara så låt inte det lura dig att slänga dom heliga jässvamparna 🙂
Gör så här:
Blanda olika mjölet, gärna ett grovt med, det älskar jässvamparna. Vispa i 40 gradigt vatten, gärna som stått och luftat ett tag så ev kemikalier och klor dunstar. Vispa ihop allt med full kraft nån minut. Konsistensen bör vara ett mellanting mellan pannkakssmet och våffelsmet. Täck burken med plast eller lock och ställ att vila ett dygn i rumstemperatur. När den har bubblat färdigt så är den redo att baka med! 🙂 Ju längre en surdeg används och lever vidare, desto mer jäskraft! Lycka till nu!
Tack! Blir helgens projekt.
Håller med Melanie. Vaniljhjärtan! Känns liksom proffsigt om man skulle klara av att göra dom 🙂
Jajemen! Har du såna formar då?
När jag såg på förra veckans ”Hela Sverige Bakar” plingade det till i mobilen, såna där vaniljhjärtan skulle jag också gärna vilja ha till fikat meddelade min kompis.
Så visa oss nu hur det ska gå till när man bakar riktiga vaniljhjärtan!
Bra! Det är inte så svårt alls!
Jag ska fota och lägga ut nån dag, promise! Så jäkla gott är det också, hahaha! Speciellt om man har lite blåbärssylt eller lemoncurd penslat innan vaniljkrämen 😉
Glutenfritt som passar den som inte själv har diagnosen Celiaki och som regel inte är så van att baka glutenfritt matbröd och kaffebröd som det krävs lite träning för dessa bakverk.
Jättebra! Det är lite trixigt inland med glutenfritt men det behövs fler såna recept! Tack!
Vill att du bakar smörbullar. Med vaniljcreme i. Eller bondkakor.
Ååååh! Smörbullar!!! Hörru, det kanske det blir redan imorgon, blev så sugen! Och bondkakor har jag på listan så det dyker upp smart i höstrusket! Sååå gott till en varm kopp te!
Tack!