Imorgon blir det äppelmos!
Publicerad,
Caroline Ahlqvist är vinnare av Hela Sverige Bakar 2013, författare till bakboken "Älska att Baka" och här i bloggen bjuder hon på mumsiga recept och baktips men också annat från sitt liv som morsa, sambo, massör, träningsälskare och matte. Kom gärna med frågor om bakning eller skrik till när ni tycker nåt är bra eller dåligt. Nu kör vi!
Hej! Precis hittat hit, så glad, vilken härlig site!! Måste fråga om den fantastiska regnbågsrulltårtan, vilka färger (helst märke och färgnamn) använde du? Jag tycker det är så knepigt med färger, en del har fina namn men så blir det inte så snyggt tycker jag… Ser fram emot att följa din blogg nu, lycka till med äppelmoset!
Hej! Vad glad jag blir! Tack!
Jag använder lite olika märken av färger, bla Wilton, Sugarflair Colours, Squires Kitchen. Pastafärger alltså! Lycka till!
Ett litet tips
När jag gör äppelmos så använder jag mig av min assistent med passerade, eller vad det nu heter. Jag klyftor först äpplena, lägger i stor kastrull med liiite vatten o botten. När äpplena är småmjuka så åker dom ner i malen med skal och allt! Allt skal och snafs kommer ut för sig och moset för sig! Super lätt! Och jag slipper skala!
Gud så smidigt! Jag sitter och skalar, skalar, skalar, tills händerna blöder..hehe.
Jag är uppfödd på äppelmos på längden och tvären, nu gör jag själv till min familj.
Vi kör med vagga, då behöver man varken skala eller kärna ur, bara dela i bitar, skära bort ev bruna delar, koka på svag värme med 1-2 dl vatten för en stor kastrull och sedan passera med vagga och sockra.
Såg att Ica Maxi här sålde vagga.
Lycka till, älskar lukten av nygjord äppelmos. Och den obligatoriska stora tallriken med varm äppelmos och mjölk.
Vagga??? Spännande! Måste kolla in det här! Tack snälla för tips!
I’m not sure why but this blog is loading very slow for me.
Is anyone else having this problem or is it a issue
on my end? I’ll check back later on and see if the problem still
exists.
Jag skalar inte heller äpplena, men jag ’kokar’ i ugnen i stället. Lyckas alltid att bränna i kastrull.
Härlig blogg du har
Det finns såå många härliga sätt att göra moset på! Härligt! Jag fryser sen in i fryspåse så vi har hela vintern! Det godaste till havregrynsgröten!
Tack för tips!