Älska att baka

Glutenfria scones

Jag fick ett mission av en tjej som mailade mig för ett tag sen. Hon skulle dra ihop en Babyshowerbrunch och önskade gluten och äggfria recept och tips. Så himla kul! Jag knåpade ihop det här receptet och jag måste fasen säga att det var bland dom godaste sconesen jag ätit, hehe! Kommer absolut göra dom igen! Dom blev fluffiga, lagom salta och fick en härlig skorpa och färg. Tjihoooo!

20140806-122045-44445386.jpg
Ca 12 st

4 dl glutenfri mix
1 dl mandelmjöl
1/2 msk fiberhusk
1 dl vatten
1.5 tsk bakpulver
1 1/2 msk strösocker
1 tsk salt
50g kallt smör
1.5 dl grädde
1/2 dl vatten

1. Blanda fiberhusk med vattnet och låt svälla i 5 min till en grå gelé.

2. Blanda glutenfri mix, den uppblötta fiberhusken, mandelmjöl, salt, socker och bakpulver i en bunke.

3. Nyp ihop mjölblandningen med det kalla smöret till en smulig deg. Blanda i grädden och vattnet och rör snabbt ihop till en jämn deg. Den blir riktigt kladdig men det ska den vara! Låt stå 5 min.

4. Klicka ut degen med hjälp av två skedar på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i cirka 12-15 minuter i mitten av ugnen 250 grader tills sconesen fått en fin färg.

Serveras gärna samma dag!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Susanne Karlsson

    Dessa var toppen och jag har nu en lycklig son han älskar dom han har inte hittat något bröd som han vill ha men dessa älskade han lycklig son = lycklig mamma

  2. Viola

    Mums scones! Jag bytte bara ut glutenfria mjölet mot havremjöl, nästa gång ska jag nog dra ner på smöret eller öka bakpulver mängden de ”fluffade” inte till sig så värst. Men smaken var det inget fel på, just ja gjorde eget smör oxå! Al in, kan man säga 😀 Nu ska jag bara slappa resten av söndagen och umgås med la familia. Tack för bra och lättförståeliga recept!

  3. best instant fake tan for pale skin

    You can keep your spray tan longer by using products that will not only preserve its color
    but also enhances it. – Oxybenzone – carcinogen and contributor to vascular disease, may
    affect the brain and nervous system in animals. Does it give out an aura of all-around cleanliness.

  4. Theresa

    Hej Caroline!
    Du är otroligt inspirerande och dina glada personlighet lyser alltid igenom din skrift!

    Jag älskar oxå att baka, gärna utan socker, smör och mjöl, haha! Tokigt kanske. Men det är för att jag är känslig för gluten och mjölk, men väldigt mycket oxå för att det är hälsosamt! Vad slår ett bakverk som både är gott och ” nyttigt ”??
    Det hade vart underbart att se mer recept utan färger, socker, vete etc… Naturen har sååå mycket att bjuda på!

    Tack för din inspiration!

    1. Carro

      Tack snälla snälla du för fina ord! Jag blir så glad!
      Baka är glädje!

      Jag är väldigt mån om att använda bra råvaror, så ekologiskt som vara möjligt. Viktigt viktigt!
      Ibland bakar jag med färger vilket jag tycker är ok om det är för en speciell sak, busa till bakverken liksom! Jag tänker att det kan få folk att Örja baka själva, inte köpa färdigt skrot med 1000 ämnen i.

      Jag vill att min blogg ska innehålla alla möjliga bakverk, som ett litet uppslagsverk där folk kan hitta allt från kakor, bullar, tårtor och bröd i alla möjliga varianter! Sockerfritt är inte min starka sida men det ska jag verkligen ta åt mig av! Tack! Visst har naturen fantastiska resurser! Det är det som är så coolt!

      Kram!

  5. Emma

    Hej!
    Tror du mandelmjölet går att byta ut till annat mjöl? Är både gluten, ägg, nöt-&madelallergisk…..
    Och om, vilket rekommenderar du? Tack!!! ❤️

    1. Caroline

      Hej!
      Du skulle kunna testa lite majsmjöl kanske? Eller kokosmjöl!
      Testa dig fram och släng i lite av det du tål och tycker om! Det blir sällan katastrof =)

Comments are closed.