Ca 60 st
3 dl vatten
100g smör
2 dl vetemjöl
3 ägg
Fyllning:
1 dl Nutella
1/2 dl jordnötssmör
3 dl grädde
Florsocker
1. Smält smöret och tillsätt vattnet, koka upp.2. Tillsätt mjölet och vispa ordentligt tills degen släpper kastrullens kanter. Fortsätt ”rosta” mjölet 2 min till och ställ sen åt sidan för att svalna något.3. Knäck i äggen, ett i taget och vispa som en galning så smeten går ihop och blir jämn. Det ser ut som att smeten skär sig i början men fortsätt vispa så blir den så jämn och fin så!
4. Fyll en spritspåse och spritsa ut små klickar på plåt med bakplåtspapper.
5. Grädda ca 15 min i 200 grader. 6. Stick in en liten kniv i varje petit choux för att släppa ut lite luft. Låt svalna. Klipp av ett litet lock.
7. Blanda ihop Nutella och jordnötssmör och fyll allihopa. Vispa grädde och spritsa på, lägg på locket och pudra över florsocker!
Hej Caroline =)
Jag har bara bakat petit choux en gång tidigare, men dom smakade mer som ugnspannkaka? Och samma konstistens.. hehe vet inte hur dom ska smaka? Mer som luftigt bröd?
2 dl vatten
75 gram smör
2 dl mjöl
3 ägg
Detta recept hade jag , vet inte om de blev fel för jag hade extra stora ägg?
Tacksam för svar!! =)
MVH elin
Fy så goda dom ser ut o va 🙂 Är det okej att jag lånar ditt recept och lägger upp på min blogg, kommer självklart att länka till din blogg. Tack för svar 🙂 Ha en trevlig dag 🙂