Header Image

Lina Spansk

Vem är jag? Jag är en nybliven mamma som tillsammans med min dotter Nowa och sambo Kevin bor och arbetar med träning i den hårdtrafikerade staden Stockholm. Här på bloggen kommer ni får läsa om allt från blöjbyten till tekniker för benböj på gymmet. Ni kommer också få ta del av en hel del recept då jag har ett stort intresse för mat och bak! Även om ni ser mig skrikandes på gymmet eller i gruppträningssalen ibland så ska ni veta att jag en riktig mjukis på insidan, det kommer ni märka här. Hoppas ni följer med mig och hittar någonting ni gillar <3 [email protected]

HEMMAGJORD NÖTGRANOLA

Publicerad,

Hej på er,

Nu var det längesen jag delade med mig av något recept här, så här kommer en super god hemmagjort granola som jag gjorde igår. Perfekt till frukost eller mellanmålet!

Jag äter denna tillsammans med hälsofil, yoghurtkvarg och vanlig kvarg.

Som vanligt när jag gör recept så är det lite av en höftning. Jag rensade skafferiet här hemma igår och försökte tömma många halvöppna påsar. Så gillar du någonting extra mycket – är det bara att ha i lite extra av det 😉

HEMMAGJORD NÖTGRANOLA

Recept: 
Rågflingor – nästan en hel påse (ca 500 g)
Riven kokos – en halv påse (ca 150 g)
Rostade kokosflingor – ca 150 g
Solrosfrön – en påse (ca 250 g)
Linfrön – ca 1 dl
Hasselnötter – ca 150 g
Mandlar – ca 200 g
Pistaschenötter – ca 200 g
Paranötter – ca 100 g

Smaksättning:
Agave sirap – ca 0,5 dl
Kanel – efter smak
Kardemumma – efter smak
Kokosolja – ca 1 dl
Vatten – ca 1 dl

Gör såhär:
Hacka nötter och mandlar i så stora bitar som du önskar. Häll ut alla ingredienser i en djup plåt och klicka ut kokosoljan (helst rumstempererad) och ringa över avagesirapen. Krama ihop all ingredienser med händerna och tillsätt lite vatten tills allting känns fuktigt av olja, sirap och vatten.

Sätt ugnen på 150 grader och ställ in plåten i mitten av ugnen. Låt stå tills granolan fått en fin färg och känns krispig, ca 1,5 h. Rör om varje 10-15 min.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *