Lina Spansk

Träna bort putmagen!

Äntligen fredag och jag har en liten utmaning till er..

Någonting som jag tjatat om i mina kanaler är just träning för dom inre magmusklerna. Det är någonting som alla borde träna, men speciellt vi som fått barn.
Sen jag fick Nowa så har jag känt att jag saknat kontrollen i bålen som jag hade innan jag blev gravid. Magmusklerna är inte aktiva på samma sätt som innan och månaderna efter förlossningen kunde jag inte ta mig ur sängen utan att rulla ur den.. Jag upplever också att jag har en mer putande mage nu än innan, speciellt nedtill, känner du igen dig? Detta kan man uppleva även om man inte fått barn!

Det man behöver göra då är att ta några steg tillbaka när det kommer till magträningen och lära hjärnan att koppla på dom inre magmusklerna igen. Det som kroppen förut kunde hantera på egen hand, kan den behöva lära om efter en graviditet. Dom inre musklerna ska vara så starka så att dom håller upp sig själva utan att vi behöver tänka på det när vi exempelvis sitter, går och står. Men för att vi ska hitta tillbaka till det så måste vi träna dom…

Under veckan här har jag spelat in 12 st olika övningar som man kan göra hemma. Några lättare, som man sedan bygger på allt eftersom att man återfår kontrollen. Jag har delat in dessa i 4 och 4 och kommer dela med mig av dessa på min Instagram tre torsdagar i rad nu.

Det skulle vara så kul om ni hakade på mig och aktivt körde dessa övningar varje dag under dessa tre veckor, så utvärderar vi i slutet! Alla är vi vinnare i detta, ingen kommer ångra ett träningspass, och det kommer inte ta lång tid. Övningarna kan göras hemma framför tvn och tar ungefär 12 min! (Räknat på 2 min per övning och 1 min vila mellan övningarna) Bonusstjärna får du om du kör den 2 gånger per dag! 😉

Att skapa en stark inre magmuskulatur kommer ge oss en bättre hållning, ta bort putmagen och ge oss bättre aktivering i våra raka yttre magmuskler som vi behöver för en stark kroppshållning och en aktiv vardag!

Nu kör vi! Klicka in på min Instagram för att se de fyra första övningarna! Lämna en kommentar om ni antar utmaningen! Skulle vara så kul och se att vi blir några stycken!

Kram på er och trevlig helg <3

 

Ni hittar videon på min Instagram, här! 

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Nat

  jaaaa vilken bra grej
  jag har verkligen noll magmuskler kvar efter mina graviditeter
  kan du i nte lägga upp filmen här i bloggen också?

 2. Mandy

  Jag har det och det ör så trkigt! samtiigt ser det ut som om jag svankar onaturligt men det e kanske bara för att magen putar framåt nu men inte gjorde det innan jag va gravid? Har heller ingen midja kvar :/ Jag va jätteduktig med magövningar i början efter förlossningen, men inte alls senaste månaden o lite innan dess! (hon e 4 mån nu). Jag vet dock inte hur mina inre magmuskler ligger till? Tycker att det e svårt att känna TROTS alla förklaingar hur man känner själv…sorry – fattar inte. eller kan inte känna/avgöra vad som e vad..
  glömde att jag skulle ha frågat om de kunde känna efter när jag va på återkontrollen för 2 månader sen…