Lina Spansk

Hur kommer man igång igen när allting varit på paus?

Den senaste månaderna har det verkligen varit fullt fokus på vår lilla tjej. Veckorna innan förlossningen var det full fokus inför förlossningen och nu när vår lilla Nowa är här så är det full fokus på henne. Jag har nästan glömt allting runtomkring och att vi mitt i allt detta flyttade och sålde av vår gamla lägenhet. Den sista oktober lämnade vi över nycklarna till vår gamla lägenhet och sex dagar senare var Nowa här. Sedan dess känns det som att vi levt i ett vakuum där ingenting utanför existerar.

Jag älskar vanligtvis att flytta. Jag älskar att handla nya möbler, inredning och piffa i det nya hemmet. Men den här gången har det verkligen fallit mellan stolarna! Det märks att någonting stort kom emellan. För vi är fortfarande inte i närheten av klara här hemma, trotts att vi bott här i 2 månader. Listan över saker att fixa har bara vuxit sig längre och längre.

Det jag längtar efter att sätta igång med är köket. Just nu har vi ett L-format kök, men tanken är att bygga till en köksö i mitten, så som vi hade det i vår förra lägenhet. En köksö ger så mycket mer känsla till köket, det gör köket till hemmets mittpunkt. Om man har folk över så kan alla lätt hänga i köket om man har en köksö. Det gillar jag. Socialt kök.

Vi har ett litet rum i lägenheten som vi inte bestämt oss vad vi ska göra med. Vi var först inne på att bygga om den till en walk-in-closet. Men jag är sugen på att göra ett litet kontor, då både jag och Kevin arbetar en hel del hemifrån.

Det är dom två roligaste punkterna på min ”to-do-list” här hemma. Men just nu går ALL tid åt till lillan och vi får inte mycket gjort om dagarna. Ambitionsnivån är väldigt låg, om jag lyckas sätta på EN tvättmaskin så är jag nöjd, haha.

En punkt som jag skjutit på, är att byta elavtal i lägenheten. Finns det på riktigt någonting tråkigare än att leta elavtal? Men efter denna flytt har jag verkligen insett att det kan göra skillnad att ta sig tiden. Vi fick en räkning på nästan det dubbla mot vad vi haft innan, så i fredags tog jag tag i det och ringde runt. Av de leverantörer jag kontaktade så fick jag bäst service av Göta Energi.* Check, känns så skönt att jag löst en av de tråkiga punkterna på ”to-do-listan”.

Hoppas att jag ska hitta tid och energi till att ta tag i resten av punkterna, roliga som tråkiga. Men det kanske är OK att bara vara nåååågra dagar till i bebisbubblan, med en grumlig och ofokuserad mammahjärna! 🙂

5-Reasons-Why-You-Need-to-Ditch-Your-To-Do-List-to-Be-More-Productive

*För er som är i samma sits så finns mer info här om Göta Energi.

Sponsrat inlägg.

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Hanna

    Stort grattis! Måste fråga, var har ni köpt den mysiga ”one-piece” -dräkten i grått med svarta stjärnor? 🙂